perjantai 15. marraskuuta 2013

Pieni Enkelityttö


Hipaisi hiljaa enkelin siipi, 
kauneinta maailmassa näytti.
Salaa sitten ovesta hiipi, 
enkelin oikeutta käytti.
Nukkui pieni enkelin siipien suojaan 
ja lähti,
nyt pikkuinen on 
taivaan kirkkain tähti.



Tämän herkän ja hennon kakun myötä haluan osoittaa perheelle osanottoni suureen suruun. Sanat eivät riitä kertomaan miten paljon erilaisia tunteita kakun tekeminen sai aikaan. Niin hento ja pieni kuin oli tämä enkelityttö, niin hauras oli myös kukka jonka kakkuun tein, ensimmäinen pudotti terälehtiään. Vaikka toivoin kakusta täydellistä ja halusin toteuttaa vanhempien kaikki toiveet ei ensimmäinen kakku pysynyt koossa, joten suunnitelmiin tuli muutos. Sain kaikesta huolimatta ymmärrystä osakseni ja toisen mahdollisuuden toteuttaa vanhempien toiveen. Tämän kakun luovutus oli vaikein tähän mennesä - niin käsin kosketelvaa oli se vanhempien liikutus kakun nähdessään ja se suru joka heitä painoi. Ehkä kakku puhuu puolestaan...


 

n. 30cm kakkuvuoka 

Gluteeniton kakkupohja 

8 munaa
3 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 45 minuuttia.



Maitosuklaatäyte 

2 ½ dl Flora Vispiä
1 pss. valmista suklaamoussejauhetta (Blå Band)
100 g rahkaa
100 g maitosuklaata (Brunberg)

* Vatkaa kerma ja suklaamoussejauhe vaahdoksi. 
* Sekoita joukkoon vaniljarahkavalmiste. 
* Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. 
* Lisää vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. 
* Levitä kostutetun pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin. 


Mangotäyte

2 ½ dl Flora Vispiä
1 pss. valmista mango-passionmoussejauhetta (Blå Band)
200g Mangotuorejuustoa
1 tlk Säilykemangoa
½ Sitruuna
2 tl Sokeria

* Vatkaa kerma ja mango-passionmousse vaahdoksi.
* Sekoita joukkoon tuorejuusto.
* Soseuta mangot ja lisää vaahtoon.
* Lisää sitruunamehu ja sokeri, sekoita tasaiseksi. 
* Levitä kostutetun pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin.







  

Rakas lapsi pienoinen,
nuku suojassa taivaan enkelien.
Enkelit uneen sinut tuudittaa,
enkelit äitiä ja isääkin lohduttaa.
Me tiedämme, et ole siellä yksin.
Kuljet sielläkin, lapsi, käsityksin. 


JATTA HELMIINAN PERHEELLE <3

lauantai 2. marraskuuta 2013

Consseja ja palikoita





 Viikko sitten työkaverini ihana pieni poika sai kasteessa nimen. Tämä pieni palleroinen on sulattanut jo monen monta pientä ja isoa sydäntä. Tällä kertaa en ehtinyt tekemään koko ristiäiskakkua, mutta onneksi koristeita voi väsäillä jo hyvissä ajoin ennen h-hetkeä. Tällä kertaa sain uutta haastetta koristeiden tekoon, koska en ole aiemmin tehnyt tennareita. Aluksi ajattelin tilata muotit joilla saa tehtyä tennarit, mutta google auttoi tässäkin tilanteessa ja löysin ohjeet Conssien tekoon blogista Kakkuateljee Pionilaakso - ohjeen avulla onnistuu varmasti. 








Miten pienet pojat valmistetaan…  
ensin aamukastetta laitetaan pieneen, keltaiseen rasiaan.  
Hopeaa enkelin siivestä ripotellaan… 
näin pienet pojat valmistetaan.




 ONNEA KASPER MARTTI ILMARI!!!

lauantai 19. lokakuuta 2013

Korvapuustit ja Kierrepuustit

Mitäpä muutakaan olisi kiva tehdä näin tuulisena syksyn lauantaina, kuin leipoa pullaa. Keijukaistenmaan leipurit siirtyi tällä kertaa mummulaan leipomaan. 

Mistä on pienet Keijut tehty? Omenasta, kanelista, sokerista ja kardemummasta!!! Eli tänään pikku keijut olivat pääleipureita. Koko Suomi Leipoo kolmannessa jaksossa tehtiin korvapuusteja, joten niitä meilläkin tänään leivottiin. Osasta tehtiin kuitenkin kierteitä. Vaikka ihana pieni miehenalkuni ilmoittikin leipoessaan "Tää on kyllä naisten hommaa!" osallistui hänkin leivontaan. :)



Pullataikina

1 l maitoa
4 pkt kuivahiivaa
4 dl sokeria

3 rkl kardemummaa
4 tl suolaa
2 muna
400 g voisulaa
n. 15 dl vehnäjauhoja


Väliin

Voita/omenahilloa

Kanelia
Sokeria

* Sulata voi kattilassa.
* Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
* Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, suola ja munat. 
* Sekoita kuivahiiva vehnäjauhojen joukkoon ja lisää jauhoja pienissä erissä käsin vatkaten.
* Lisää lopuksi taikinaan voisula ja tämän jälkeen vielä loput jauhot.
* Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n. 45 min


Tämä pullataikina on lämmöllä tehty...

Korvapuustien tekeminen

* Jaa taikina neljään osaan. 
* Käsittele jokainen osa kerrallaan. 

* Kauli taikina jauhotetulla pöydällä levyksi. 
* Sivele taikinalevyn pinta pehmeällä voilla tai mikäli teet omenapuusteja voin tilalla omenahilloa. 
* Ripottele päälle kaneli-sokeria.
* Kieritä taikina rullalle ja nipistä saumakohta umpeen. 
* Leikkaa rulla pätkiksi niin, että saumakohta jää alle piiloon. 
* Nosta pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla n. 10 min. 
* Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria.
* Paista 200 asteessa 10-12 min. 

Voin levittäminen

Kanelin ja sokerin sirottelua

Näin levy muuntautuu rullaksi




Pullien voitelu

Raesokerin ripottelu
Pullat paistuvat uunissa

Kierrepuustien tekeminen

* Jaa taikina neljään osaan.
* Käsittele jokainen osa kerrallaan
* Kauli taikina jauhotetulla pöydällä levyksi. 
* Sivele taikinalevyn pinta pehmeällä voilla tai mikäli teet omenapuusteja voin tilalla omenahilloa. 
* Ripottele päälle kaneli-sokeria.
* Taita taikinalevy kahtia.
* Kauli kevyesti ilmakuplat pois.
* Leikkaa 1,5-2 cm pituisia suikaleita.
* Väännä suikaleet kierteelle ja tee solmu tai kierrä suikale kahden sormen ympärille ja laita lopuksi suikaleen pää alakautta keskelle reikään.   
* Nosta pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla n. 10 min. 
* Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria.
* Paista 200 asteessa 10-12 min.


Malli kierrepuustista












PULLANTUOKSUISTA LAUANTAITA!!!

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Rocky Road moussekakku

Lastenleipomaa osio kasvoi jälleen yhdellä herkulla, kun tyttäreni leipoi nimipäivävierailleen suussasulavaa moussekakkua. Kakku on makea, mutta aivan taivaallisen hyvää. Tämä kakku hävisi nopeasti parempiin suihin. Makeaan kakkuun sopi erittäin hyvin suolaiset pähkinät. Tyttäreni valitsi tämän kakun ehdottomana suosikkinaan, kun surffailtiin toinen toistaan herkullisimpia blogeja. Kakku löytyi ihanasta Dr. Sugar blogista.


Pohja

175 g dominokeksejä

75 g voita/margariinia

* Murskaa keksit.
* Sulata voi. 
* Sekoita voi keksien joukkoon. 
* Painele n. 20-26 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan.
* Laita jääkaappiin jähmettymään.


Suklaamousse

5 dl kermaa
2 rkl sokeria
n. 300 g maitosuklaata, sulatettuna
3 liivatelehteä
(½ dl kahvilikööriä) tässä kakussa käytettiin vain vettä.




* Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
* Vaahdota kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
* Kääntele kerman joukkoon sulatettu suklaa. 
* Sulata liivatteet (kahviliköörin) veden kanssa kattilassa liedellä.
* Kaada liivateseos kerma-suklaa seoksen joukkoon koko aika sekoittaen.
* Kaada seos vuokaan, tasoita ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.



Koristeluun

+suolapähkinöitä

+suklaakarkkeja

+vaahtokarkkeja

+kinuskia



* Koristele haluamallasi tavalla.






HYVÄÄ NIMIPÄIVÄÄ RAKAS PINJA!!!

Kalapojan Ristiäiskakku

Tällä kertaa sain tilauksen hieman erilaisesta ristiäiskakusta. Kakussa toivottiin näkyvän perheen yhteinen harrastus - kalastus. Väriteemana vihreän eri sävyt. Kakun pohjavärin toivottiin olevan luonnonvalkoinen. Väliin toivottiin vadelmaa ja toffeeta. Pääasia kakussa olisi nimi, joka toivottiinkin melko näyttävästi kakkuun. Oli kiva päästä tekemään välillä hieman erilaista ristiäiskakkua ja tällä kertaa massatkin oli mun puolella. Kuvat ja ohjeet puhukoon puolestaan...



n. 30cm kakkuvuoka 

Gluteeniton kakkupohja 

8 munaa
3 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 45 minuuttia.



Gluteeniton kakkupohja 


4 munaa

1,5 dl sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,75 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 30 minuuttia.




Dumletäyte

5 dl Laktoositonta kermaa
1 dl muscovado-sokeria
n. 300g Dumlesuklaata

* Vaahdota kerma. 
* Lisää joukkoon muscovado-sokeri. 
* Leikkaa täytesuklaat pieniksi paloiksi ja sekoita kermavaahdon joukkoon.


Vadelmamousse (Ohje Kotileipuri Lilli)

2,5 dl Laktoositonta kermaa
200 g Laktoositonta sitruuna tuorejuustoa
200 g (pakaste)vadelmia
1,5 dl tomusokeria (tai oman maun mukaan)
3 liivatetta
1 tl sitruunatiivistettä + n. 3 rkl. vettä

* Laita liivatteet kylmään veteen 
* Vaahdota kerma vaahdoksi. 
* Sekoita tuorejuusto joukkoon. 
* Soseuta vadelmat sauvasekoittimella 
* Sekoita vadelmat vaahdon joukkoon. 
* Mausta tomusokerilla oman maun mukaan. 
* Kuumenna tilkka vettä (n. 3rkl ja 1 tl sitruunatiivistettä) 
* Sulata liivatteet kuumaan sitruunaveteen. 
* Kaada liivate ohuena nauhana täytteeseen koko ajan hyvin sekoittaen.






ONNEA EDWIN!!!

sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Makean raikas ristiäiskakku

Sain kunnian tehdä työkaverini pienelle pojalle ristiäiskakun. Suunnittelin kakkua kauan, koska ristiäiset ovat yksi tärkeimmistä juhlista - pienen ihmisen ensimmäinen suuri juhla. Joten halusin kakun näyttävän upealta, mutta samalla hempeältä.

Toiveita kakun suhteen oli muutamia - värimaailman haluttiin olevan hennon vaaleansininen, valkoinen ja hopea. Väliin toivottiin vadelmaa, suklaata ja limeä. Muuten sain vapaat kädet kakun toteuttamiseen. Aluksi piti tehdä kaksi kakkua, mutta loppujen lopuksi päädyinkin kaksikerroksiseen kakkuun. 






n. 30cm kakkuvuoka 

Gluteeniton kakkupohja 

8 munaa
3 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 45 minuuttia.



Gluteeniton kakkupohja 


4 munaa

1,5 dl sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,75 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 30 minuuttia.





Vadelma-Daim-Limetäyte (Ohje Kinuskikissa - hieman muunnettuna)

6 liivatetta
3 patukkaa (á 56 g) Daim-suklaata
3 limen kuori
3 rkl limemehua
6 dl kermaa
reilu 1,5 prk (á 200 g) Valio Viola mautamatontatuorejuustoa
2 dl sokeria
3 rkl vettä
1 pss. pakastevadelmia (Suomalaisia) (á 200g)

* Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 
* Rouhi Daim-suklaa. 
* Raasta limen kuori ja purista mehu.
* Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon kuoriraaste, maustamatontatuorejuustoa, sokeri ja Daim-rouhe. 
* Mittaa kattilaan limemehu ja vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Sekoita täytteeseen.
* Kun olet laittanut täytteen kakun päälle lisää jäiset vadelmat täytteen päälle.

Valkosuklaatäyte (ohje Kinuskikissa)

5 dl Flora Vispiä
200 g vaniljarahkavalmistetta (Sunnuntai)
2 levyä Pandan valkosuklaata (á 130g)

* Vatkaa kerma vaahdoksi. 
* Sekoita joukkoon vaniljarahkavalmiste. 
* Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä.
* Lisää vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. 



Päällinen ja koristeet sokerimassaa,
helminauha Marianne rakeita - jotka saaneet
päälleen hopeahohdetta.




ONNEA PIENELLE NIILOLLE!!!