lauantai 19. lokakuuta 2013

Korvapuustit ja Kierrepuustit

Mitäpä muutakaan olisi kiva tehdä näin tuulisena syksyn lauantaina, kuin leipoa pullaa. Keijukaistenmaan leipurit siirtyi tällä kertaa mummulaan leipomaan. 

Mistä on pienet Keijut tehty? Omenasta, kanelista, sokerista ja kardemummasta!!! Eli tänään pikku keijut olivat pääleipureita. Koko Suomi Leipoo kolmannessa jaksossa tehtiin korvapuusteja, joten niitä meilläkin tänään leivottiin. Osasta tehtiin kuitenkin kierteitä. Vaikka ihana pieni miehenalkuni ilmoittikin leipoessaan "Tää on kyllä naisten hommaa!" osallistui hänkin leivontaan. :)



Pullataikina

1 l maitoa
4 pkt kuivahiivaa
4 dl sokeria

3 rkl kardemummaa
4 tl suolaa
2 muna
400 g voisulaa
n. 15 dl vehnäjauhoja


Väliin

Voita/omenahilloa

Kanelia
Sokeria

* Sulata voi kattilassa.
* Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
* Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, suola ja munat. 
* Sekoita kuivahiiva vehnäjauhojen joukkoon ja lisää jauhoja pienissä erissä käsin vatkaten.
* Lisää lopuksi taikinaan voisula ja tämän jälkeen vielä loput jauhot.
* Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n. 45 min


Tämä pullataikina on lämmöllä tehty...

Korvapuustien tekeminen

* Jaa taikina neljään osaan. 
* Käsittele jokainen osa kerrallaan. 

* Kauli taikina jauhotetulla pöydällä levyksi. 
* Sivele taikinalevyn pinta pehmeällä voilla tai mikäli teet omenapuusteja voin tilalla omenahilloa. 
* Ripottele päälle kaneli-sokeria.
* Kieritä taikina rullalle ja nipistä saumakohta umpeen. 
* Leikkaa rulla pätkiksi niin, että saumakohta jää alle piiloon. 
* Nosta pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla n. 10 min. 
* Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria.
* Paista 200 asteessa 10-12 min. 

Voin levittäminen

Kanelin ja sokerin sirottelua

Näin levy muuntautuu rullaksi




Pullien voitelu

Raesokerin ripottelu
Pullat paistuvat uunissa

Kierrepuustien tekeminen

* Jaa taikina neljään osaan.
* Käsittele jokainen osa kerrallaan
* Kauli taikina jauhotetulla pöydällä levyksi. 
* Sivele taikinalevyn pinta pehmeällä voilla tai mikäli teet omenapuusteja voin tilalla omenahilloa. 
* Ripottele päälle kaneli-sokeria.
* Taita taikinalevy kahtia.
* Kauli kevyesti ilmakuplat pois.
* Leikkaa 1,5-2 cm pituisia suikaleita.
* Väännä suikaleet kierteelle ja tee solmu tai kierrä suikale kahden sormen ympärille ja laita lopuksi suikaleen pää alakautta keskelle reikään.   
* Nosta pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinan alla n. 10 min. 
* Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria.
* Paista 200 asteessa 10-12 min.


Malli kierrepuustista












PULLANTUOKSUISTA LAUANTAITA!!!

3 kommenttia:

  1. pullan leivonta on aina pikkuleipureiden suosiossa.. :) meillä ainakin.. neiti 3wee on tosi kova leipuri. Tuntuu että menee vaan enempi suuhun ku pellille.. :) Hyvän näköisiä korvapuusteja ihan tulee vesi kielelle..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Meillä lapset leipoo kanssa aina mielellään. Molempien synttäreille leivotaan aina jotain missä lapset saa olla mukana. Leipomisessa aikakin vierähtää mukavasti ja se on kivaa yhdessä olemista...

      Poista
  2. ompas hyvännäköisiä pullia!:)

    VastaaPoista