perjantai 10. maaliskuuta 2017

Valkosuklaa-vadelma juustokakku


Juhlistimme 10-vuotiasta tytärtämme tammikuussa ihanalla suussasulavalla juustokakulla, jossa ei valkosuklaata säästelty. Sitä nimittäin löytyy niin kakun pohjasta, kuin täytteestäkin. Makea valkosuklaa sai kaverikseen tällä kertaa vadelmatäytteen. Koristelu voi olla simppeliä ja silti kakku näyttää kauniin tyyliikkäältä. 


n. 26cm irtopohjavuokaan


Pohja
30 Marie-keksiä
150 g valkosuklaata

Rouhi Marie-keksit pienemmiksi. Keksejä ei tarvitse saada ihan hienoksi, vaan riittää, että ovat hieman pienempää murskaa. Sulata valkosuklaa mikrossa ja sekoita keksimurska sulan valkosuklaan joukkoon. Laita n. 26 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja vuoraa vuoan reunat reunakalvolla, jotta kakku irtoaa vuoasta siistimmin. Levitä keksi-valkosuklaamurska vuoan pohjalle ja levitä tasaiseksi.


Täytevaahto
6 dl kuohukermaa
400 g sitruunatuorejuustoa
Vaahdota kuohukerma ja sekoita joukkoon sitruunatuorejuusto. Jaa seos kahteen kulhoon yhtä suuriin osiin. Laita molempien täytekerrosten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Valkosuklaakerros
½ täytevaahdosta
2 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
200 g ranskankermaa
2 rkl vettä
Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Yhdistä suklaasula ja ranskankerma keskenään. Sekoita nämä toiseen vaahtopuolikkaaseen. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat mansikkatäytteen.

Vadelmakerros
½ täytevaahdosta
5 liivatelehteä
300 g vadelmia
¾ dl sokeria
½ dl vettä
Soseuta vadelmat. Sekoita vadelmasose ja sokeri lopun täytevaahdon joukkoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita liivateliemi täytteeseen. Kaada täyte vuokaan varovasti lusikan kautta, jotta kerrokset säilyvät ehjinä.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia tai yön yli. Irrota kakku vuoasta ja poista reunakalvo ympäriltä. Voit siirtää kakun jo tässä vaiheessa tarjoilulautaselle.

Koristele kakku haluamallasi tavalla.







Onnea Pinja 10v.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti