sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Makean raikas ristiäiskakku

Sain kunnian tehdä työkaverini pienelle pojalle ristiäiskakun. Suunnittelin kakkua kauan, koska ristiäiset ovat yksi tärkeimmistä juhlista - pienen ihmisen ensimmäinen suuri juhla. Joten halusin kakun näyttävän upealta, mutta samalla hempeältä.

Toiveita kakun suhteen oli muutamia - värimaailman haluttiin olevan hennon vaaleansininen, valkoinen ja hopea. Väliin toivottiin vadelmaa, suklaata ja limeä. Muuten sain vapaat kädet kakun toteuttamiseen. Aluksi piti tehdä kaksi kakkua, mutta loppujen lopuksi päädyinkin kaksikerroksiseen kakkuun. 






n. 30cm kakkuvuoka 

Gluteeniton kakkupohja 

8 munaa
3 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 45 minuuttia.



Gluteeniton kakkupohja 


4 munaa

1,5 dl sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,75 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 30 minuuttia.





Vadelma-Daim-Limetäyte (Ohje Kinuskikissa - hieman muunnettuna)

6 liivatetta
3 patukkaa (á 56 g) Daim-suklaata
3 limen kuori
3 rkl limemehua
6 dl kermaa
reilu 1,5 prk (á 200 g) Valio Viola mautamatontatuorejuustoa
2 dl sokeria
3 rkl vettä
1 pss. pakastevadelmia (Suomalaisia) (á 200g)

* Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 
* Rouhi Daim-suklaa. 
* Raasta limen kuori ja purista mehu.
* Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon kuoriraaste, maustamatontatuorejuustoa, sokeri ja Daim-rouhe. 
* Mittaa kattilaan limemehu ja vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Sekoita täytteeseen.
* Kun olet laittanut täytteen kakun päälle lisää jäiset vadelmat täytteen päälle.

Valkosuklaatäyte (ohje Kinuskikissa)

5 dl Flora Vispiä
200 g vaniljarahkavalmistetta (Sunnuntai)
2 levyä Pandan valkosuklaata (á 130g)

* Vatkaa kerma vaahdoksi. 
* Sekoita joukkoon vaniljarahkavalmiste. 
* Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä.
* Lisää vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. 



Päällinen ja koristeet sokerimassaa,
helminauha Marianne rakeita - jotka saaneet
päälleen hopeahohdetta.




ONNEA PIENELLE NIILOLLE!!! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti