(OHJE, Yhteishyvä Ruoka heinäkuu 2013
6 pientä annos uunivuokaa/yksi iso halk. 20cm)
TAIKINA
200g voita
1½ dl sokeria
4½ dl ruisjauhoja (täysjyvä)
1tl leivinjauhetta
* Sulata rasva kattilassa ja anna jäähtyä hieman.
* Lisää sokeri rasvan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
* yhdistä jauhot ja leivinjauhe - lisää siihen rasva-sokeriseos, sekoita tasaiseksi.
* Siirrä 1/4 taikinasta odottamaan kansien valmistusta.
* Painele muu taikina jauhotetuin sormin uunivuokaan/uunivuokiin.
TÄYTE
400g mustikoita
1½ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
* Yhdistä mustikat, sokeri ja perunajauho - sekoita.
*Annostele seos vuokiin taikinapohjan päälle.
* Taputtele loput taikinasta mustikoiden päälle jauhotetuin sormin niin, että täyte peittyy.
* Paista pieniä annosvuokia 25-30min. ja isoa 40-45min. tai kunnes taikina on kypsä.
Anna jäähtyä hetken ja tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Herkullista! Siitä on Kauan aikaa kun viimeksi olen päässyt mustikkakukolla herkuttelemaan - leivoimme toukokuussa puolukkakukkoa, ja se maistui myös hyvälle (vaniljakastikkeen kera :)
VastaaPoistaItse en ole tehnyt kuin kerran aikaisemmin mustikkakukkoa...tälläkertaa ja tällä ohjeella onnistu paljon paremmin. Tämä on kyllä niin herkullista ja suussasulavaa!!! Meillä lapsetkin nauttivat tästä herkusta. Teen varmasti toistekin!
PoistaNäyttääpä herkulliselta!
VastaaPoistaOi, joko teillä oli hyvät mustikka apajat? Täytyypä käydä kurkkimassa lähimetsässä , josko siellä olisi jäljellä piirakaan verran mustikoita. Mustikkapiirakka, nam :)
Komioita mustikoita oli jo sillon ku mustikkakukkoon niitä haettiin. Tänään kun oltiin suunnistamassa viikkorasteilla niin poika ehti ottaan mukaansa mustikanvarpujakin ja syömään metsämansikoita. Tyttö paineli vaan rastilta rastille eikä kiinnittäny huomioo marjoihin. ;)
Poista