sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Raparperisose

Mummulassa on niin paljon raparperiä, että sitä on lähes pakko hyötykäyttää ja varastoida myös pakastimeenkin. Tarkoituksenani olisi tehdä elokuun lopulla kakku, johon tarvitaan raparperisosetta. Keittelin tänään sitä valmiiksi pakastimeen. Haluan ehdottomasti jakaa tämän teidän muiden raparperinystävien kanssa. 



RAPARPERISOSE

n. 10 raparperinvartta
n. 2 dl vettä
4 dl hillosokeria
sokeria oman maun mukaan, riippuen miten makeaa soseesta haluaa

* Pese ja pilko raparperit 
* Laita raparperipalat ja vesi kattilaan, anna kiehua hiljalleen kunnes raparperit "soseutuneet"
* Lisää hillosokeri ja anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia välillä sekoittaen
* Lisää sokeria oman maun mukaan

Anna soseen jäähtyä ennen pakastamista. 





1 kommentti:

  1. Noniin, vihdoin pääset ruusuilemaan. :)

    Terälehdistä saa kaksivärisiä esimerkiksi siten että ota kaksi palaa massaa, valkoista ja mustaa ja painat ne vastakkain ja ohenna reunat. Tai, otat vain pienemmän palan mustaa ja painat sen terälehden kärkeen --> ohennus.

    Myös mustalla tomuvärillä voi tomutella reunat mustaksi.

    Myös marmorivärjäys olisi yksi vaihtoehto. :)

    VastaaPoista