RAPARPERISOSE
n. 10 raparperinvartta
n. 2 dl vettä
4 dl hillosokeria
sokeria oman maun mukaan, riippuen miten makeaa soseesta haluaa
* Pese ja pilko raparperit
* Laita raparperipalat ja vesi kattilaan, anna kiehua hiljalleen kunnes raparperit "soseutuneet"
* Lisää hillosokeri ja anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia välillä sekoittaen
* Lisää sokeria oman maun mukaan
Anna soseen jäähtyä ennen pakastamista.
Noniin, vihdoin pääset ruusuilemaan. :)
VastaaPoistaTerälehdistä saa kaksivärisiä esimerkiksi siten että ota kaksi palaa massaa, valkoista ja mustaa ja painat ne vastakkain ja ohenna reunat. Tai, otat vain pienemmän palan mustaa ja painat sen terälehden kärkeen --> ohennus.
Myös mustalla tomuvärillä voi tomutella reunat mustaksi.
Myös marmorivärjäys olisi yksi vaihtoehto. :)