Kakkua koristaa Lemon Curdilla maustettu pastavärillä värjätty kermapursotus sekä itsetehdyt marengit, mansikat ja toffeepallot/mansikkapallot |
Gluteeniton kakkupohja
6 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 40 minuuttia.
Lasten riemua... |
Jokaiselle löytyy ikään sopiva tehtävä... |
Sitruuna-Mansikkatäyte
5dl kuohukermaa
1 prk Valion sitruuna rahkaa
100g Viola sitruuna tuorejuustoa
1 sitruunan raastettu kuori
1 sitruunan mehu
sokeria (oman maun mukaan)
3 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
Lemon Curd tahnaa
400 g mansikoita (määrästä jäi osa koristeluun tai mansikoita voi laittaa kakun kumpaankin väliin.)
* Laita liivatteet kylmään veteen
* Vatkaa kerma vaahdoksi * Lisää joukkoon rahka ja tuorejuusto, vatkaa tasaiseksi
* Raasta pestyn sitruunan kuori ja purista sitruunasta mehu
* Lisää täytteeseen sokerit sekä sitruunan kuoriraaste
* Kuumenna sitruunan mehu ja liuota liivatteet mehuun - lisää täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen
* Pilko mansikat
* Levitä alimman kostutetun kakkupohjan päälle Lemon Curd tahnaa ja tämän jälkeen täytettä - laita toinen kakkupohja päälle, kostuta ja lisää täyte, laita täytteen päälle pilkotut mansikat ja laita kolmas kakkupohja mansikoiden päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa (mielellään yön yli).
Sitruunamarengit (n. 50 kpl.)
4 kananmunan valkuainen
3 dl sokeria
muutama tippa sitruunatiivistettä (itse laitoin 5 tippaa, mutta ei maistunut marengeissa yhtään)
* Erottele valkuaiset ja kaada ne kulhoon
* Aloita vatkaaminen ja lisää 1dl sokeria heti valkuaisten joukkoon
* Lisäile loput sokerista hiljalleen joukkoon, desi kerrallaan, samalla koko ajan vatkaten.
* Anna vatkautua kovaksi vaahdoksi (n. 10min)
* Lisää sitruunatiiviste
* Pursota isolla tähtityllalla ruusukkeita leivinpaperilla peitetylle pellille
* Paista 120 asteisessa uunissa 1 tunti 20 minuuttia.
ONNEA PAPPALLE!!! <3
Eikö olekkin hyvää kotitekoinen marenki :) Teidän tekemät ovat kauniita ja vielä ensikertalainen! Varmasti oli juhlija tyytyväinen kakkuunsa.
VastaaPoistaMinä tein marenkeja viikko sitten meidän neidin juhliin ja olivat kaikkien mieleen. Tyhjä kulho jäi vain jäljelle :)
Omatekemät marengit ovat ehdottomasti suussasulavia. Mieheni on seurustelumme alkuaikoina tehnyt useampaan otteeseen marenkeja...nekin olivat todella hyviä. Olihan minunkin sitten pakko testata itse tuota ihanaa herkkua. :) Aion ehdottomasti tehdä toistekin, mutta maustaa ne tuolla turkinpippurilla, jonka nyt jätin pois.
PoistaTeidän marengit olivat ihanan näköisiä. Kivasti värjättyjä...pitää itsekin testata joskus tuota värjäystekniikkaa :)
Turkinpippuri on lempi herkku ;)Kerro ihmeessä miten onnistui ja maistuiko hyvältä. Minäkin vasta opettelen! Kokeilin ensin värjäystekniikoita ja sitten vasta uskallan kokeilla uusia makuja :) Teidän olivat kauniin muotoisia :) Ja varmast myös makuisia! Marenkista kesää :D
VastaaPoistaTurkinpippurimarengeista tulee ehdottomasti myös postaus heti kun niitä tulee vaan kokeiltua. Uskon, että ovat myös maukkaita. Itsekin kun olen turkinpippurin ystävä. Oletkos katsonut blogissani olevaa lakritsi-salmiakki juustokakkua (löytyy kohdasta Hyydykekakut)? Siinä on käytetty turkinpippurirouhetta...ja on muuten taivaallisen hyvää. Blogistani löytyy myös täytekakun täyte salmiakki-toffee-turkinpippuri...itse en päässyt täytettä maistamaan kun vain täytteen teko vaiheessa, mutta täyte sai kakun tilaajalta paljon kehuja. Kannattaa siis kokeilla sitäkin. Oma suosikkini kakuntäytteistä on yhdistelmä dumletäyte ja salmiakkitäyte...tätä yhdistelmää kannattaa todellakin kokeilla. :)
Poista