Muruseos:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa
* Sekoita muruseoksen kuivat aineet keskenään
* Lisää lopuksi voisula
* Jaa seos kahteen kulhoon - käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan ja jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi
Pohjataikina:
N. 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää tai maitoa
1 kananmuna
* Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna - sekoita tasaiseksi
* Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille
Täyte:
1 l raparperipaloja
500 g rahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
* Ripottele pohjataikinan päälle n. litra raparperipaloja
* Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään
* Kaada seos raparperien päälle
Pinnalle:
N. 1/3 muruseoksesta
* Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista 175 asteessa n. 45 minuuttia.
** Anna piirakan hieman jäähtyä ja tarjoile esim. vaniljajäätelön kanssa**
AURINKOISTA KESÄÄ BLOGINI LUKIJOILLE!!!
Kuulostaa niin hyvältä, pakko tehä kun meidän raparperitkin on sopivasti kasvaneet. Hyvää kesää myös koko teidän perheelle ♥ Soitellaan juhannuksesta. Terv. Hanna
VastaaPoistaKannattaa kokeilla. Mulla oli ajatuksena tehdä tää gluteenittomana, mutta jauhot oli päässy vähiin eikä siis riittänee, joten tein ihan tavallisen version. Ehdottomasti yks suosikeistani. :) Hyvää kesää myös teille <3
PoistaNami, tarviikin kokeilla! :)
VastaaPoistaKannattaa, mutta pieni varoituksen sana - tätä syö useemman, ku yhden palan vaikka onkin makeeta! Makeuden vuoksi ehkäpä juuri vaniljajäätelö sopii tähän päälle parhaiten! :) Herkullista kesää!
PoistaOlisipa raparperia omassa puutarhassa! Meinaan hankkia jotta pääsen sitten tekemään näitä ihania herkkuja minäkin. Oikein hyvää kesää sinullekkin ja perheellesi. Nautitaan auringosta! :)
VastaaPoista