perjantai 18. tammikuuta 2013

Valkosuklaa vaahtokarkkipalat

Rakas tyttäremme täytti tänään 6-vuotta. Sen kunniaksi hän sai pitää ensimmäiset kaverisynttärit. Pinja halusi itse leipoa jotain makeaa naposteltavaa. Päätimme yhdessä, ettei näihin kaveribileisiin leivota lainkaan täytekakkua vaan tehdään jotain muuta kivaa. Lastenleipomaa osio kasvaakin nyt kolmella uudella herkulla. Yksi niistä oli valkosuklaa vaahtokarkkipalat (joiden toteutukseen sain idean Etsi resepti ruokayhteisön Fb-sivulta) - ohje hieman muunneltuna on Confetin sivuilta. 




Valkosuklaa vaahtokarkkipalat

pohja:
125g margariinia
55g hienoa sokeria (1dl = 85g)
180g vehnäjauhoja (1dl = n. 65g)
2-3 tippaa vanilja-aromia

koristeluun:
200g Valkosuklaata (näissä meidän versioissa valkosuklaan joukossa oli myös kermaa - päällinen jäi "tahmeaksi", joten pelkkä valkosuklaa varmasti riittää.)
mini vaahtokarkkeja

* Vatkaa sokeri ja margariini vaahdoksi. 
* Sekoita joukkoon jauhot ja vanilja-aromi, vaivaa taisaiseksi. 
* Painele taikina voideltuun 18cm x 30cm vuokaan. 
* Paista 190 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes pohja näyttää kullankeltaiselta.
* Anna pohjan jäähtyä.

* Sulata valkosuklaa ja kaada jäähtyneen pohjan päälle. Koristele samantien pienillä vaahtokarkeilla. 
* Anna jähmettyä viileässä ja leikkaa paloiksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti