Sitruunakakku (Ohje Kinuskikissa)
(Me puolitimme ohjeen aineet, koska teimme pienen kuivakakun, tämä ohje on tilavuudeltaan n. 2 litran vuokaan)
Taikina:
1 sitruunan kuori ja mehu
225 g voita
2 ½ dl sokeria
3 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori ja mehu
225 g voita
2 ½ dl sokeria
3 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
Koristelu:
1 ½ dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua tai sitruunamehutiivistettä
punaista elintarvikeväriä
* Voitele ja korppujauhota kahvikakkuvuoka.
1 ½ dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua tai sitruunamehutiivistettä
punaista elintarvikeväriä
* Voitele ja korppujauhota kahvikakkuvuoka.
* Pese sitruuna ja raasta kuori. Purista sitruunamehu.
* Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
* Sekoita munat joukkoon yksitellen vatkaten.
* Lisää kuoriraaste.
* Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen sitruunamehun kanssa.
* Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 45 minuuttia.
* Anna seistä vuoassa hetken aikaa ennen kumoamista ja jäähdytä ennen koristelua.
* Sekoita tomusokerin joukkoon sitruunamehu.
* Värjää elintarvikevärillä vaaleanpunaiseksi.
Valuta kuorrutetta kakun päälle ja koristele samantien.
HYVÄÄ 6-VUOTIS SYNTYMÄPÄIVÄÄ PINJA!!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti