keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Kinuski-Karpalo jäätelökakku glögisiirapilla

Lapset saivat päättää Jouluaaton jälkiruuan juustokakun ja jäätelökakun välillä. Yllätys yllätys he päätyivät yhteistuumin jäätelökakkuun. Halusin tietysti kakkuun Jouluisia makuja ja päädyin karpaloon, jonka kaveriksi sopii vallan mainiosti kinuski. Glögin makuakin piti saada mukaan, joten tein glögisiirappia, jota kakku sai väliinsä ja päällensä. Kaikki ei kuitenkaan mennyt kuin Strömsöössä...halusin jäätelökakulle valkosuklaakuorrutteen, mutta se ei onnistunut vaan osa suklaasta jäi niin piukasti kiinni silikonivuokaan. Loppujen lopuksi valkosuklaasta tehtiin paloja kakun päälle. Aion kyllä kokeilla kuorrutettua jäätelökakkua uudestaan...




Tässä suklaakuorrutteen ohje vaikka en siinä itse onnistunutkaan: 

Suklaakuorrute:
200g Valkosuklaata
2½ tl öljyä

* Voitele silikonivuoka öljyllä - pyyhi ylimääräiset öljyt paperilla pois. 
* Sulata valkosuklaa ja öljy mikrossa ja sekoita tasaiseksi.
* Kaada suklaa silikonivuokaan ja levitä vuoan reunoille - voit myös levittää käännellen vuokaa niin, että suklaa levittyy tasaisesti vuoan reunoille. 
* Valuta ylimääräinen suklaa pois vuoasta.
* Laita vuoka pakastimeen, jotta suklaa jähmettyy.

HUOM! Liian paksu suklaakerros sattaa olla hankala leikata, mutta liian ohut suklaakerros taas saattaa vahingoittua irrotettaessa kakkua vuoasta. 


Jäätelöseos
2,5 prk. Aino Kinuski-Karpalo jäätelöä
valmista kinukikastiketta
glögisiirappia

* Ota jäätelöt huoneenlämpöön sulamaan ja sekoita ne tasaiseksi seokseksi. 
* Ota vuoka pakastimesta ja laita puolet jäätelöseoksesta vuokaan.
* Lisää kinukikastiketta ja glögisiirappia.
* Laita loput jäätelöseoksesta vuokaan ja laita pakastimeen jähmettymään - ainakin 3 tunniksi.


Glögisiirappi
1dl vahvaa glögiä (tiivistettä)
1dl sokeria

* Laita glögi ja sokeri kattilaan.
* Keitä seosta niin kauan, että se hieman paksunee.
* Jäähdytä ja siirappi on valmista.

HUOM! Jäähtyessään siirappi muuttuu paksummaksi/venyvämmäksi.



Kun odottelin suklaakerroksen irtoamista vuoasta pääsi jäätelö sulamaan sen verran, ettei kakku näytä kovinkaan hienolta. Maku oli kuitenkin hyvä ja se on pääasia. Glögisiirapista tuli yksi suosikkini, jossain vaiheessa kokeilen tehdä sitä alusta alkaen itse. Nyt kokeilumielessä käytin valmista glögitiivistettä. 




HYVÄÄ JOULUA JA NAUTINNOLLISTA UUTTA VUOTTA 2013 
BLOGINI LUKIJOILLE!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti