Tässä suklaakuorrutteen ohje vaikka en siinä itse onnistunutkaan:
Suklaakuorrute:
200g Valkosuklaata
2½ tl öljyä
* Voitele silikonivuoka öljyllä - pyyhi ylimääräiset öljyt paperilla pois.
* Sulata valkosuklaa ja öljy mikrossa ja sekoita tasaiseksi.
* Kaada suklaa silikonivuokaan ja levitä vuoan reunoille - voit myös levittää käännellen vuokaa niin, että suklaa levittyy tasaisesti vuoan reunoille.
* Valuta ylimääräinen suklaa pois vuoasta.
* Laita vuoka pakastimeen, jotta suklaa jähmettyy.
HUOM! Liian paksu suklaakerros sattaa olla hankala leikata, mutta liian ohut suklaakerros taas saattaa vahingoittua irrotettaessa kakkua vuoasta.
Jäätelöseos
2,5 prk. Aino Kinuski-Karpalo jäätelöä
valmista kinukikastiketta
glögisiirappia
* Ota jäätelöt huoneenlämpöön sulamaan ja sekoita ne tasaiseksi seokseksi.
* Ota vuoka pakastimesta ja laita puolet jäätelöseoksesta vuokaan.
* Lisää kinukikastiketta ja glögisiirappia.
* Laita loput jäätelöseoksesta vuokaan ja laita pakastimeen jähmettymään - ainakin 3 tunniksi.
Glögisiirappi
1dl vahvaa glögiä (tiivistettä)
1dl sokeria
* Laita glögi ja sokeri kattilaan.
* Keitä seosta niin kauan, että se hieman paksunee.
* Jäähdytä ja siirappi on valmista.
HUOM! Jäähtyessään siirappi muuttuu paksummaksi/venyvämmäksi.
HYVÄÄ JOULUA JA NAUTINNOLLISTA UUTTA VUOTTA 2013
BLOGINI LUKIJOILLE!!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti