perjantai 18. tammikuuta 2013

Toffeepopsit

Kolmantena ja ehdottomasti jokaisen pikku prinsessan ja yhden prinssinkin ehdoton juhlapöydän suosikki oli toffeepopsit. Näitä oli helppo ja kiva väsäillä yhdessä lasten kanssa. Tullaan varmasti tekemään toistekin näitä suussasulavia herkkuja.


Toffeepopsit (Ohje Kinuskikissa)

175 g toffeedominoita
1 ps (220 g) Omar-karkkeja
4 rkl kermaa
n. 160 g valkosuklaata ja nonparellejä

* Murskaa dominot pieneksi.
* Laita Omar-karkit ja kerma kattilaan. Säädä liesi keskilämmölle ja sekoittele, kunnes karkit ovat sulaneet tasaiseksi massaksi.
* Sekoita joukkoon keksimurska. 
* Anna keksi-toffeeseoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi (lämpimästä massasta tehdyt pallot eivät pysy yhtä helposti muodossaan). 
* Pyörittele massasta pienen lihapullan kokoisia palleroita käsiesi välissä ja laita pallerot leivinpaperin päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.
* Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä. Kannattaa laittaa suklaa  korkeaan astiaan, jotta keksitikkari on helpompi upottaa suklaasulaan.
* Tikkuina voit käyttää tarkoitusta varten myytäviä tikkaritikkuja, puisia jätskitikkuja tai grillitikkuja.7
* Kasta tikun pää suklaaseen ja työnnä sitten reilusti painamalla keksipallon sisään.
* Kasta pallero kauttaaltaan suklaaseen.
* Kopsauttele tikkua kevyesti astian reunaan ja anna ylimääräisen sulan valua pois.
* Koristele esim. nonparelleilla. 
* Nosta sittenjääkaappiin  korkeaan astiaan jähmettymään.
* Säilytä toffeepopsit jääkaapissa.




4 kommenttia:

  1. Kuulostaapa hyvältä nämä toffeepopsit. Myös tuo aiempi sitruunakakku sai veden kielelle! :)

    VastaaPoista
  2. Sitä nämä molemmat olivatkin! Nämä popsit ehdottomasti kutsujen ykkös herkku!

    VastaaPoista
  3. Nam! Näitä täytyy kyllä kokeilla =)

    VastaaPoista
  4. Nää oli kyllä tosi hyviä...lapset nautti niiden tekemisestä ja ennen kaikkea syömisestä ;) Aion kanssa tehdä näitä uudestaankin, mutta ehkä ilman lapsia vaikka lasten kanssa onkin kiva leipoa! :)

    VastaaPoista