Toffeepopsit (Ohje Kinuskikissa)
175 g toffeedominoita
1 ps (220 g) Omar-karkkeja
4 rkl kermaa
1 ps (220 g) Omar-karkkeja
4 rkl kermaa
n. 160 g valkosuklaata ja nonparellejä
* Murskaa dominot pieneksi.
* Laita Omar-karkit ja kerma kattilaan. Säädä liesi keskilämmölle ja sekoittele, kunnes karkit ovat sulaneet tasaiseksi massaksi.
* Sekoita joukkoon keksimurska.
* Anna keksi-toffeeseoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi (lämpimästä massasta tehdyt pallot eivät pysy yhtä helposti muodossaan).
* Pyörittele massasta pienen lihapullan kokoisia palleroita käsiesi välissä ja laita pallerot leivinpaperin päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.
* Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä. Kannattaa laittaa suklaa korkeaan astiaan, jotta keksitikkari on helpompi upottaa suklaasulaan.
* Tikkuina voit käyttää tarkoitusta varten myytäviä tikkaritikkuja, puisia jätskitikkuja tai grillitikkuja.7
* Kasta tikun pää suklaaseen ja työnnä sitten reilusti painamalla keksipallon sisään.
* Kasta pallero kauttaaltaan suklaaseen.
* Kopsauttele tikkua kevyesti astian reunaan ja anna ylimääräisen sulan valua pois.
* Koristele esim. nonparelleilla.
* Nosta sittenjääkaappiin korkeaan astiaan jähmettymään.
* Säilytä toffeepopsit jääkaapissa.
Kuulostaapa hyvältä nämä toffeepopsit. Myös tuo aiempi sitruunakakku sai veden kielelle! :)
VastaaPoistaSitä nämä molemmat olivatkin! Nämä popsit ehdottomasti kutsujen ykkös herkku!
VastaaPoistaNam! Näitä täytyy kyllä kokeilla =)
VastaaPoistaNää oli kyllä tosi hyviä...lapset nautti niiden tekemisestä ja ennen kaikkea syömisestä ;) Aion kanssa tehdä näitä uudestaankin, mutta ehkä ilman lapsia vaikka lasten kanssa onkin kiva leipoa! :)
VastaaPoista