lauantai 19. tammikuuta 2013

Minttusuklaaleivokset

Katselin jälleen Kinuskikissan sivuja ja bongasin sieltä aivan ihanalta kuulostavan leivosohjeen, jota oli tietysti pakko kokeilla myös Pinjan syntymäpäiville. Leivokset olivat juurikin niin hyviä mitä ajattelin. Tein niistä vain gluteenittoman version. Korvaamalla siis vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. 






n. 30 kpl
Pohja:
100 g tummaa suklaata
200 g margariinia
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
Paloittele suklaa rouheeksi. Sulata ja jäähdytä margariini. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon vuorotellen margariinisulan kanssa. Lisää joukkoon lopuksi suklaarouhe. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla n. 15 min. Anna pohjan jäähtyä. Kostuta maidolla.
Kostutus:
¼-½ dl maitoa
Täyte:
150 g margariinia
5 dl tomusokeria
vihreää elintarvikeväriä
n. 2 tl piparminttuaromia
Sulata täytteeseen tuleva margariini kattilassa. Ota pois liedeltä ja lisää margariinisulaan tomusokeri. Värjää täyte elintarvikeväreillä vihreäksi. Mausta piparminttuöljyllä. (Huom: piparminttuöljy on hyvin voimakasta, joten käytä sitä varoen. Teelusikallinen on ohjeellinen mitta. Kokeile ja maista!) Levitä täyte pohjan päälle. Laita se sitten jääkaappiin jähmettymään.
Kuorrute:
100 g margariinia
75 g tummaa suklaata
75 g maitosuklaata
Mittaa margariini kattilaan ja sulata. Ota kattila liedeltä ja pilko joukkoon suklaat - sekoita kunnes suklaa kokonaan sulanut. Jäähdytä hetki ja levitä sitten täytteen päälle. Tasoita lastalla sileäksi. Jähmetä jääkaapissa.
Kun suklaa on jähmettynyt, leikkaa levystä neliön muotoisia leivoksia. Huom: suklaakerros halkeilee leikkausvaiheessa helpommin aivan jääkaappikylmänä. Anna siis olla hetki huoneenlämmössä.
Kukkaset sokerimassaa ja perhonen pikeeriä (pikeeriohje Lego Friends kakun yhteydessä)


2 kommenttia:

  1. Luin läpi blogisi, ihan mielettömän kauniita kakkuja! Keliaakikkona tykkäsin myös, että ohjeet ovat melkein kaikki gluteenittomia. Jään seuraamaan tätä ehdottomasti! :)
    Mari

    VastaaPoista
  2. Oi, kiitos! Kiva kuulla, että tykkäsit blogistani ja vielä kivampi, että aiot vierailla täällä jatkossakin. Kaikki kakkuniovat mm. Laktoosittomia (paitsi ne joissa täytteessä valkosuklaata) ja teen kakkupohjat aina gluteenittomina vaikkei tarvitsisikaan, koska mielestäni ne on kuohkeampia ja parempia. Vien myös usein loput herkut työmaalleni, jossa yksi työkavereistani on myös keliaakikko, joten ajattelen myös häntä ;)

    VastaaPoista