sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Timantit on ikuisia


Tänään on tasan kahdeksan vuotta siitä, kun pieni tyttö muutti arkisen päivämme ja teki meistä oikean perheen. Tänään juhlittiin tätä aurinkoista, energistä ja ihanaa tyttöä sukulaisten kesken. Tyttäremme on hyvin tarkka nuori naisen alku, tällä hetkellä hänen ehdoton lempivärinsä on sininen, joka näkyi tällä kertaa myös kakussa. 

Syntymäpäiväkakustaan hän toivoi sini-valkoista. Kakussa pitäisi olla kukkia, rusetti, timantteja ja kimalletta. Väliin hän toivoi ehdottomasti lemppariaan eli vadelma-daim-lime täytettä. Suunnittelimme kakusta tällä kertaa kaksikerroksista, jotta rusetti pääsee paremmin oikeuksiinsa ja kakusta saataisiin mahdollisimman näyttävä ja juuri sankarin näköinen. Oli kakku minkä kokoinen tahansa niin aina se tulee syötyä viimeistä suupalaa myöden, aina löytyy apureita herkkujen tuhoamiseen. 


Kakun alimmaisessa kerroksessa on 6 munan gluteeniton kakkupohja ja ylimmäisessä kerroksessa on 4 munan gluteeniton kakkupohja.


Vadelma-Daim-Limetäyte (Ohje Kinuskikissa - hieman muunnettuna)
6 liivatetta
3 patukkaa (á 56 g) Daim-suklaata
3 limen kuori
3 rkl limemehua
6 dl kermaa
reilu 1,5 prk (á 200 g) Valio Viola mautamatontatuorejuustoa
2 dl sokeria
3 rkl vettä
1 pss. pakastevadelmia (Suomalaisia) (á 200g)

* Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 
* Rouhi Daim-suklaa. 
* Raasta limen kuori ja purista mehu.
* Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon kuoriraaste, maustamatonta tuorejuustoa, sokeri ja Daim-rouhe. 
* Mittaa kattilaan limemehu ja vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Sekoita täytteeseen.

* Kun olet laittanut täytteen kakun päälle, lisää jäiset vadelmat täytteen päälle.


-> Isomman kakun täyte on tehty tällä ohjeella, pienempään kakkuun ohje on puolitettu.

Kakun muut koristeet sokerimassaa,
mutta helminauha Marianne rakeita ja timantit valmiita
Confentin syötäviä timantteja.




ONNEA RAKAS PINJA 8v.

2 kommenttia:

  1. Aivan älyttömän tyylikäs ja kaunis kakku! Ja makukin tuntuisi olevan kohdillaan ;) Se on meillä sama juttu, kakku kuin kakku, se menee viimeistä murua myöten!

    Kiitos daalia-muistutuksesta! Teko-ohjeet ovat olleet tekolistalla ja nyt kun muistutit koitan saada ne jo tällä viikolla tehtyä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli kiva taas pitkästä aikaa tehdä kaksikerroksinen kakku. Kakkujen koristelussa tietynlainen yksinkertaisuus on kaunista.

      Kiva, jos vaan saat daalia ohjeen laitettua blogiisi. Oma ensimmäinen daalia ilman ohjetta tehtynä ei kyllä kestä julkaisua. Jos ohjeellasi onnistuisin paremmin. Ne ruusutkin on vielä harjoittelematta. Ehkä sitten joskus...

      Poista