lauantai 17. tammikuuta 2015

Mokkapala Popsit minivuoissa


Lastenjuhlia on aina kiva järjestää vaikka niissä oma hommansa onkin. Rakas tyttäreni täyttää 8-vuotta ja tänään juhlittiin syntymäpäivää kavereiden kanssa. Tyttäreni auttaa mielellään valmisteluissa ja saikin jälleen osallistua kattamisen ja ohjelman järjestämisen lisäksi myös leipomiseen. 

Aluksi juhlia piti viettää laavulla. Niiden oli tarkoitus alkaa hevosrekiajelulla ja jatkua makkaran, lettujen ja vaahtokerkkien paistamisella oman laavun rauhassa. Lasten piti päästä pulkkamäkeen ja etsimään aarretta metsästä. Tänä vuonna sää on kuitenkin vaihdellut niin paljon, ettei aina tiedä onko aamulla edes lunta vai onko kenties kova paukkuva pakkanen vai syksyiseltä tuntuva vesisade. Järjestimme siis vaihtelevien sääolosuhteiden vuoksi juhlat kotiin.

Tyttäreni halusi avata lahjat pullonpyörityksen tiimellyksessä, joka koituikin oikein oivaksi tavaksi antaa ja vastaanottaa lahja. Kaikki odottivat malttamattomina omaa vuoroaan antaa lahja ja jännitys tiivistyi mitä paketista löytyykään. Ennen herkuttelua leikimme myös vanhaa tuttua tuolileikkiä, mutta tällä kertaa tuolien sijasta käytettiin tyynyjä. Musiikin tahtiin lapset tanssivat ja kirmasivat pitkin huonetta odottaen jännittyneenä milloin musiikki loppuu ja pitää ehtiä vikkelästi tyynylle istumaan. Kisan voitti syntymäpäiväsankari, joka luonnollisesti myös palkittiin. Toisena kisana yritettiin saada pellelle nenää. Kisa oli tiukka ja tässä palkinnon saivat kolme parasta. Juhlat huipentuivat aarteenetsintään. Lapsille oli piirretty kartta, johon oli merkitty kahdeksan rastia. Lapset etsivät järjestyksessä jokaiselta rastilta yhden lapun, johon oli merkitty yksi kirjain. Kaikki rastit käytyään lasten oli tarkoitus koota kirjaimista sana, josta aarre löytyisi. Yhteistyöllä lapset löysivät tiensä aarteen luo. Tässä oli selvästi apua suunnistus harrastuksesta. :) Jotta ei unohtuisi se kaikista makein juttu, niin tällä kertaa syntymäpäivien kestohitti mokkapalat muuntautuivat popseiksi. Näitä herkkuja on kiva tehdä yhdessä lapsen kanssa. Tällä ohjeella saimme popseja yhteensä 82, mutta onhan niitä tarjolla kahdessa eri kattauksessa ja nämä voi myös pakastaa. Tällä kertaa testasin Lekuén Cakepops -vuokaa, joka helpottaa suunnattomasti näiden herkkujen tekoa. Nämä olivat jätskibaarin lisäksi yksi juhlien suosikkiherkku. 


Taikina
200 g voita
4 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa

* Sulata rasva ja laita jäähtymään.
* Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
* Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää maidon kanssa vuorotellen taikinaan. * Lisää lopuksi voisula ja sekoita tasaiseksi.                                         * Annostele taikina cakepops vuokaan ja aseta kansi päälle.                     * Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 10 min. tai kunnes cakepopsit ovat   hyvin kohonneet.                                                                                          * Irrota kakkuset vuoasta tarjottimelle jäähtymään ja täytä vuoka uudelleen.   * Kun popsit ovat jäähtyneet poista niistä mahdolliset reunukset. Kuorruta ja koristele.

Kuorrutus
50 g voita
400 g tomusokeria
1,5 dl kahvia (lisää tarvittaessa nestettä esim. maitoa)
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria 

Koristeluun
Strösseleitä

* Sulata voi ja lisää tämän jälkeen muut ainekset kattilaan. 
* Seos on hyvää, kun saat valutettua sitä cakepopsin päälle. 
* Pidä kuorrutus liedellä miedolla lämmöllä koko kuorrutuksen ajan, mutta muista sekoitella säännöllisesti.
* Käytä kuorruttamisessa apuna kahta lusikkaa - valuta kattilan yllä toisella lusikalla kuorutusta cakepopsin päälle (Huom, kuorrute kuivuu nopeasti).
* Laita kuorrutettu cakepops minivuokaan ja koristele strösseleillä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti