sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Broiler-pestorulla


Lasten syntymäpäiviä vietetään aina kahtena päivänä, sukulaissyntymäpäiville pitää aina tehdä jotain suolaista. Aina on kiva kokeilla myös jotain uutta. Olen jo pitkään halunnut tehdä voileipäkakkua juhliin, mutta tälläkään kertaa en perinteistä voileipäkakkua kyhäillyt. Hellapoliisin blogista löytyi jälleen sellainen ohje, jota oli pakko itsekin testata. 

Rullaksi muotoiltu voileipäkakku on oiva vaihtoehto, kun haluaa jotain helpompaa, mutta maistuvaa. Voileipärulla sopii erinomaiseti syntymäpäivien suolapalaksi ja tämä rulla oli myös lasten mieleen. Itse syntymäpäiväsankarikin tykästyi tähän herkkuun ja tämä suolapala hävisi kokonaan parempiin suihin eli hyvää taisi olla. 


Broiler-pestorulla
15 viipaletta isoja paahtoleipiä
n. 2 dl kana-, tai kasvislientä
tilkka öljyä
400 g broilerin fileesuikaleita (maustamattomia)
n. 100 g pestoa
200 g sulatejuustoa
100 g smetanaa
1 pieni punainen paprika pieninä kuutioina
10-15 cm pala tuorekurkkua pieninä kuutioina
muutama lehti rapeaa salaattia

Pinnalle
200 g majoneesia
120 g mozzarellapalloja
kirsikkatomaatteja
herneenversoja
basilikanlehtiä


* Kuumenna tilkka öljyä pannussa, paista broilerin fileesuikaleet kypsiksi, mausta pestolla. Anna jäähtyä.


* Leikkaa leivistä reunat.
* Asettele leivät suorakaiteen muotoon leivinpaperin päälle.
* Kostuta kana-, tai kasvisliemellä.

* Lisää jäähtyneiden fileesuikaleiden joukkoon sulatejuusto ja smetana sekä paprika-, ja kurkkukuutiot, sekoita tasaiseksi.
* Levitä täyte leipäviipaleiden päälle.

* Silppua myös salaatinlehdet.
* Kääri levy tiukalle rullalle leivinpaperia apuna käyttäen ja nosta kylmään, mielellään seuraavaan päivään.

* Nosta kakku tarjoiluvadille.

* Levitä pinnalle majoneesi.
* Koristele mozzarellapalloilla, kirsikkatomaateilla, herneenversoilla ja basilikanlehdillä. (Huom, laita yrtit vasta juuri ennen tarjoilua, jotta ne eivät ehdi nuukahtaa).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti