sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Raikas ristiäiskakku pienelle pojalle


Ristiäiskakkujen teko on aina yhtä ihanaa. Hempeitä värejä, ihania koristeita ja ennen kaikkea ensimmäinen kakku pienen ihmisen ensimmäiseen suureen juhlaan. Tällä kertaa sain kakkutilauksen työni kautta, kun lapsenlapsestaan ylpeä mummu tilasi pienelle pojalle ristiäiskakun. Tämä kakku matkasi yli 70km päähän. Aina on ilo saada uusia tilaajia ja maistajia omille luomuksille.

Tällä kertaa kakun teko ei mennyt ihan niinkuin Strömsöössä. Kakkupohjaa tehdessäni vatkain sanoi sopimuksensa irti kesken kaiken. Toinen vatkain hajosi neljään osaan taikinan joukkoon. Ei siis auttanut kuin laittaa taikina roskiin ja lähteä elektroniikkaostoksille. Uuden vatkaimen kanssa taikinasta tuli kuohkeaa ja vastoinkäymisistä huolimatta kakku valmistui ajoissa. 

Kakkuun toivottiin väreiksi vaaleansinistä ja ruskeaa. Koristeiksi tennarit ja palikoita sekä kakun ympärille rusetti. Kakun väliin toivottiin jo monen suosikiksi noussutta vadelma-daim-lime täytettä. 





Kosketti hiljaa enkelin siipi,
lasta pientä nukkuvaa.
Kimmelsi öisen taivaan tähdet,
tuuli kuiskasi neuvojaan;
Älä pelkää lapsonen pieni,
vaikka suuri maailma odottaa.
Enkelin siipien alla
on turvallista vaeltaa.


n. 30cm kakkuvuoka 

Gluteeniton kakkupohja 

8 munaa
3 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 45 minuuttia.


Vadelma-Daim-Limetäyte (Ohje Kinuskikissa - hieman muunnettuna)
6 liivatetta
3 patukkaa (á 56 g) Daim-suklaata
3 limen kuori
3 rkl limemehua
6 dl kermaa
reilu 1,5 prk (á 200 g) Valio Viola mautamatontatuorejuustoa
2 dl sokeria
3 rkl vettä
1 pss. pakastevadelmia (Suomalaisia) (á 200g)

* Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 
* Rouhi Daim-suklaa. 
* Raasta limen kuori ja purista mehu.
* Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon kuoriraaste, maustamatonta tuorejuustoa, sokeri ja Daim-rouhe. 
* Mittaa kattilaan limemehu ja vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Sekoita täytteeseen.
* Kun olet laittanut täytteen kakun päälle, lisää jäiset vadelmat täytteen päälle.

-> Tällä ohjeella täytettä riittää hyvin kakun kahteen väliin. Olen tehnyt aikaisemminkin samalla ohjeella vaikka täytettä tulisi vain kakun yhteen väliin. Tuolloin laitoin täytettä hieman enemmän ja sitä jäi lapsille herkuteltavaksikin.







Onnea Benjamin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti