lauantai 31. toukokuuta 2014

Aurinkoinen Ylioppilaskakku



Jälleen on se aika vuodesta, kun monet lapset, nuoret ja aikuiset valmistuvat kouluistaan. Toiset päättävät esikoulun ja astuvat ensi syksynä suureen maailmaan pienen pieninä tyttöinä ja poikina. Toiset saivat painaa päähänsä ylioppilaslakin tai valmistuivat ammattiin. Tänä keväänä sain tehdä ensimmäisen kakkuni ylioppilaalle. Kakun haluttiin olevan väriltään keltainen, jossa olisi mustaa pitsiä. Väliin haluttiin loppujen lopuksi suklaata ja raikasta mangoa, jossa maistuu häivähdys sitruunaa. Tästä täyteyhdistelmästä onkin tullut yksi suosituin, joten itsekin uskallan sitä aina tarjota vaihtoehtona. :) 

Tämä kevät on ollut tärkeä myös omassa perheessämme. Rakas esikois tyttäremme päätti päiväkoti taipaleen ja saimme juhlistaa esikoulun päättymistä. Päiväkodin lapset ja aikuiset olivat suunnitelleet unohtumattoman päätösjuhlan, jota jatkoimme kirkossa kouluun siunaamistilaisuudella. Siellä lapset lauloivat ihanan laulun, jonka nyt haluan jakaa teidän kaikkien kanssa. Tämä laulu sai kyyneleet monen äidin, isän, mummun ja pappan silmiin:

On aika kirjat sulkea ja käydä matkaamaan.
Rohkeasti kulkea me voimme tulevaan.
Kun Jeesus meitä johdattaa, käy kaikki parhain päin
ja siksi voimme hyvästellä laulamalla näin:

Reissu alkaa saa, avoinna on maa,
jännittävä seikkailu nyt meitä odottaa.
Käymme matkaamaan tuntemattomaan,
matkaeväät eivät kesken lopu milloinkaan.

On elämässä paljon, mikä kummastuttaa voi.
Niin ihmeellisen maailman, kun Luoja meille loi.
On meidän matkakumppanimme Sana Jumalan.
Se näyttää meille parhaan tien ja suunnan oikean.

Reissu alkaa saa, avoinna on maa,
jännittävä seikkailu nyt meitä odottaa.
Käymme matkaamaan tuntemattomaan,
matkaeväät eivät kesken lopu milloinkaan.








n. 30cm kakkuvuoka 

Gluteeniton kakkupohja 
8 munaa
3 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 45 minuuttia.


Maitosuklaatäyte 
2 ½ dl Flora Vispiä
1 pss. valmista suklaamoussejauhetta (Blå Band)
100 g rahkaa
100 g maitosuklaata (Brunberg)

* Vatkaa kerma ja suklaamoussejauhe vaahdoksi. 
* Sekoita rahka joukkoon. 
* Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. 
* Lisää vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. 
* Levitä kostutetun pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin. 

 
Mangotäyte
2 ½ dl Flora Vispiä
1 pss. valmista mango-passionmoussejauhetta (Blå Band)
200g Mangotuorejuustoa
1 tlk Säilykemangoa
½ Sitruuna
2 tl Sokeria

* Vatkaa kerma ja mango-passionmousse vaahdoksi.
* Sekoita joukkoon tuorejuusto.
* Soseuta mangot ja lisää vaahtoon.
* Lisää sitruunamehu ja sokeri, sekoita tasaiseksi. 
* Levitä kostutetun pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin.

Kakun kaikki koristeet ja päällinen sokerimassaa.


Pitsi tehty uunissa kouvatetulla pitsijauheella,
 joka värjätty mustaksi pastavärillä. Pitsit säilyvät hyvin leivinpaperiin
ja folioon pakattuna. Testaan nyt sokeripitsin säylytystä
ja ainakin toistaieksi ovat säilyneet hyvinä jo n. 7 viikkoa. 



ONNEA EMMI SEKÄ MUUT VALMISTUNEET 
JA KOULUNSA PÄÄTTÄNEET!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti