Parisen viikkoa sitten sain kunnian tehdä kakun vauvakutsuille. Muutamista vaihtoehdoista valittiin kakun päälle pitkäkorvainen norsu sekä kukkasia ja palikat. Tyttö vaiko poika? Se ei ole tässä kohtaa vielä tiedossa, joten kakusta tehtiin ns. sukupuolineutraali. Tänä vuonna, kun saatiin kesäiset helteet edes hetkeksi aikaa niin kakun väliin haluttiin jotain raikasta, mutta makeaakin sai olla. Päädyttiin suklaa- ja mangotäytteeseen. Täytteet olivatkin saaneet kehuja vierailta ja kakku oli hävinnyt parempiin suihin.
Gluteeniton kakkupohja
6 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 40 minuuttia.
Maitosuklaatäyte
2 ½ dl Flora Vispiä
1 pss. valmista suklaamoussejauhetta (Blå Band)
100 g rahkaa100 g maitosuklaata (Brunberg)
* Vatkaa kerma ja suklaamoussejauhe vaahdoksi.
* Sekoita rahka joukkoon.
* Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä.
* Lisää vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
* Levitä kostutetun pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin.
Mangotäyte
2 ½ dl Flora Vispiä
1 pss. valmista mango-passionmoussejauhetta (Blå Band)
200g Mangotuorejuustoa
1 tlk Säilykemangoa
½ Sitruuna
2 tl Sokeria
* Vatkaa kerma ja mango-passionmousse vaahdoksi.
* Sekoita joukkoon tuorejuusto.
* Soseuta mangot ja lisää vaahtoon.
* Lisää sitruunamehu ja sokeri, sekoita tasaiseksi.
* Levitä kostutetun pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin.
Paljon Onnea loppuraskauteen
ja vauvantuoksuisia päiviä <3
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti