Rutista, rapsuta, rakasta
silitä pientä päätä.
Lähelle ota ja lämmitä
- älä suukkojasi säästä.
Ole tuhlari hellien sanojen,
kosketa poskea, kättä
- tuudita, helli ja hyväile,
ota syliin, pois älä päästä!
n. 30cm kakkuvuoka
Gluteeniton kakkupohja
8 munaa
3 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 45 minuuttia.
Gluteeniton kakkupohja
8 munaa
3 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 45 minuuttia.
Vadelma-Daim-Limetäyte (Ohje Kinuskikissa - hieman muunnettuna)
6 liivatetta
3 patukkaa (á 56 g) Daim-suklaata
3 limen kuori
3 rkl limemehua
6 dl kermaa
reilu 1,5 prk (á 200 g) Valio Viola mautamatontatuorejuustoa
2 dl sokeria
2 dl sokeria
3 rkl vettä
1 pss. pakastevadelmia (Suomalaisia) (á 200g)
* Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
* Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
* Rouhi Daim-suklaa.
* Raasta limen kuori ja purista mehu.
* Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon kuoriraaste, maustamatonta tuorejuustoa, sokeri ja Daim-rouhe.
* Mittaa kattilaan limemehu ja vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Sekoita täytteeseen.
* Kun olet laittanut täytteen kakun päälle, lisää jäiset vadelmat täytteen päälle.
-> Tällä ohjeella täytettä riittää hyvin kakun kahteen väliin. Olen tehnyt aikaisemminkin samalla ohjeella vaikka täytettä tulisi vain kakun yhteen väliin. Tuolloin laitoin täytettä hieman enemmän ja sitä jäi lapsille herkuteltavaksikin.
Kaikki koristeet sokerimassaa |
ONNEA VEIKKO ELIAS
JA VANHEMMAT!!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti