Piirakkapohja
100g huoneenlämpöistä voita
1 muna
220g vehnäjauhoja
1dl juustoraastetta
(ripaus suolaa)
* Valmista pohja laittamalla kaikki ainekset samaan kulhoon.
* Nypi sormilla tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa, tee vain taikinasta kiinteää!
* Laita kylmään ja valmista kylmäsavuporo- tai kinkkutäyte.
Kylmäsavuporotäyte
200g kylmäsavuporoleikkelettä
3dl kermaa
3 munaa
120g smetanaa
1dl juustoraastetta
puolikas ruukku persiljaa (oman maun mukaan)
puolikas ruukku ruohosipulia (oman maun mukaan)
mustapippuria
* Sekoita kerma, smetana, juustoraaste ja munat keskenään.
* Pilko kylmäsavuporoleikkeleet pieneksi ja lisää joukkoon.
* Lisää myös silputtu ruohosipuli ja persilja sekä mustapippuri.
* Kauli taikina n. 3mm paksuiseksi levyksi.
*Nosta voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan, laita halutessasi pohjalle vielä pala leivinpaperia, jotta piirakka irtoaa paremmin vuoasta.
* Painele tasaiseksi ja leikkaa ylimääräinen taikina pois.
* Kaada täyte vuokaan pohjan päälle.
*Paista 200 asteisessa uunissa alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes pinnassa on kaunis kullanruskea väri ja piirakan täyte tuntuu kiinteältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti