torstai 1. toukokuuta 2014

Kylmäsavuporopiirakka

Pitkästä aikaa Keijukaistenmaassa leivottiin myös jotain suolaista. Netistä löytyy toinen toistaan ihanampia reseptejä. Eksyin kuitenkin Koko Suomi Leipoo ohjelmasta tutun Hannan Unelmaa leipomassa blogiin, josta löysin ihanalta kuulostavan reseptin. Sitä oli tietysti pakko kokeilla ja veihän se kielen mennessään. Piirakka tuli syötyä viimeistä murusta myöten. Tätä on ehdottomasti tehtävä toistekin.




Piirakkapohja 
100g huoneenlämpöistä voita
1 muna
220g vehnäjauhoja
1dl juustoraastetta 
(ripaus suolaa)

* Valmista pohja laittamalla kaikki ainekset samaan kulhoon. 
* Nypi sormilla tasaiseksi taikinaksi. Älä vaivaa, tee vain taikinasta kiinteää!
* Laita kylmään ja valmista  kylmäsavuporo- tai kinkkutäyte.


Kylmäsavuporotäyte
200g kylmäsavuporoleikkelettä
3dl kermaa
3 munaa
120g smetanaa
1dl juustoraastetta 
puolikas ruukku persiljaa (oman maun mukaan)
puolikas ruukku ruohosipulia (oman maun mukaan)
mustapippuria

* Sekoita kerma, smetana, juustoraaste ja munat keskenään. 
* Pilko kylmäsavuporoleikkeleet pieneksi ja lisää joukkoon. 
* Lisää myös silputtu ruohosipuli ja persilja sekä mustapippuri.
* Kauli taikina n. 3mm paksuiseksi levyksi. 
*Nosta voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan, laita halutessasi pohjalle vielä pala leivinpaperia, jotta piirakka irtoaa paremmin vuoasta. 
* Painele tasaiseksi ja leikkaa ylimääräinen taikina pois. 
* Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. 
*Paista 200 asteisessa uunissa alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes pinnassa on kaunis kullanruskea väri ja piirakan täyte tuntuu kiinteältä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti