maanantai 1. huhtikuuta 2013

Kermainen Pääsiäiskakku

Pitkästä aikaa leivoin kakun omalle rakkaalle perheelleni. Äitini loihti hyvät pääsiäisruuat ja minä sain ilahduttaa kaikkia aurinkoisen keltaisella pääsiäiskakulla. Kaikki ei kuitenkaan aina mene kuin Strömsöössä - tein ensimmäistä kertaa kakun reunavuoalla, kun sain taikinan valmiiksi ja kaadettua vuokaan huomasin, etten ole voidellut ja jauhottanut vuokaa. Ei muutakuin taikina takaisin kippaan. Ja uudella onnella kakun tekoon. Täytteeksi kakkuun valitsin makean suklaan ja raikkaan mangon. Koska kaupoista ei löytynyt aivan kaikkia täyte aineita, joita olisin tarvinnut piti hieman soveltaa. Täytettä tehdessäni sähkövatkain sanoi sopimuksensa irti - onneksi äiti pelasti tilanteen tuomalla lainaksi oman vatkaimensa. :) Sain kuin sainkin kakun valmiiksi, ja tässä tulos...



Gluteeniton kakkupohja 
(kakku tehty gerbera reunavuoalla)


6 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 40 minuuttia.



Maitosuklaatäyte 

2 ½ dl Flora Vispiä
1 pss. valmista suklaamoussejauhetta (Blå Band)
100 g Valio maustettu vanilja rahka
100 g maitosuklaata

* Vatkaa kerma ja suklaamoussejauhe vaahdoksi. 
* Sekoita joukkoon vaniljarahka. 
* Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. 
* Lisää vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. 
* Levitä kostutetun pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin. 


Mangotäyte

2 ½ dl Flora Vispiä
1 pss. valmista mango-passionmoussejauhetta (Blå Band)
200g Mangotuorejuustoa
1 tlk Säilykemangoa
½ Sitruuna
2 tl Sokeria

* Vatkaa kerma ja mango-passionmousse vaahdoksi.
* Sekoita joukkoon tuorejuusto.
* Soseuta mangot ja lisää vaahtoon.
* Lisää sitruunamehu ja sokeri, sekoita tasaiseksi. 
* Levitä kostutetun pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin. 

- Tällä kertaa laitoin Lemon Curd tahnaa mangotäytteen alle. 



Kakku päällystetty keltaiseksi värjätyllä Flora vispillä. Koristepursotukset oranssiksi värjätyllä Flora vispillä. Narsissit ja pajunkissojen oksat sokerimassaa, suklaamunat kuvastavat pajunkissoja.







AURINKOISTA PÄÄSIÄISTÄ 
KAIKILLE BLOGINI LUKIJOILLE!!!

2 kommenttia:

  1. Ihana kakku, tekiskös hieman mieli :) Hyvin on näemmä lähtenyt ruohotkin kasvuun ;) Terkkuja ♡ Terv. Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hieno ja hyvä siitä tuli vaikka kaikki ei ihan putkeen mennykkä! Ruohot kasvo hienosti - lapset piti huolen kastelemisesta, mun hoidossa ne olis kyllä kuollu! ;)

      Poista