Gluteeniton kakkupohja
(kakku tehty gerbera reunavuoalla)
6 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 40 minuuttia.
Maitosuklaatäyte
2 ½ dl Flora Vispiä
1 pss. valmista suklaamoussejauhetta (Blå Band)
100 g Valio maustettu vanilja rahka
100 g maitosuklaata
* Vatkaa kerma ja suklaamoussejauhe vaahdoksi.
* Vatkaa kerma ja suklaamoussejauhe vaahdoksi.
* Sekoita joukkoon vaniljarahka.
* Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä.
* Lisää vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
* Levitä kostutetun pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin.
Mangotäyte
2 ½ dl Flora Vispiä
1 pss. valmista mango-passionmoussejauhetta (Blå Band)
200g Mangotuorejuustoa
1 tlk Säilykemangoa
½ Sitruuna
2 tl Sokeria
* Vatkaa kerma ja mango-passionmousse vaahdoksi.
* Sekoita joukkoon tuorejuusto.
* Soseuta mangot ja lisää vaahtoon.
* Lisää sitruunamehu ja sokeri, sekoita tasaiseksi.
* Levitä kostutetun pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin.
- Tällä kertaa laitoin Lemon Curd tahnaa mangotäytteen alle.
Ihana kakku, tekiskös hieman mieli :) Hyvin on näemmä lähtenyt ruohotkin kasvuun ;) Terkkuja ♡ Terv. Hanna
VastaaPoistaKiitos! Hieno ja hyvä siitä tuli vaikka kaikki ei ihan putkeen mennykkä! Ruohot kasvo hienosti - lapset piti huolen kastelemisesta, mun hoidossa ne olis kyllä kuollu! ;)
Poista