Tänään aurinkoisena sunnuntaina rakas kummityttöni pääsi ripille. Saan olla todella ylpeä kummitäti. <3 Sain kunnian leipoa kakut juhliin. Muuta toivetta kakkujen suhteen ei oikeastaan ollut, mutta yhdeksi väriksi toivottiin vaaleanpunaista. Täytteeksi valitsin jo monen suosikiksi nousseet mustikka- ja daim-lime täyteet. Nämä kaksi täytettä sopivat täydellisesti yhteen. Mustikka ja lime tuovat ihanaa raikkautta makeaan daimiin. Sokeripitsi luo kakkuihin viimeisteltyä kauneutta, joten tokihan sitä näihinkin kakkuihin oli tehtävä. :) Tällä kertaa pitsi jäi valkoiseksi - valkoisen pitsin tekeminen oli helpompaa, kuin pastavärillä värjättyjen pitsien. Värjäämätön pitsi irtosi muotista helpommin. Koska kyseessä oli nuoren neitosen kakku niin pitihän siinä olla hieman bling blingiäkin. :)
Koska kakkuja piti tehdä kaksi ja itsekin piti ehtiä ajoissa juhlapaikalle oli toinen kakuista tehtävä valmiiksi jo edellisenä iltana. Vaikka en kreemistä kakussa välitäkään niin tällä kertaa kokeilin suklaakreemiä kakkuun, joka piti tehdä jo edellisenä päivänä. Itse en juuri tätä kakkua päässyt maistamaan, mutta ne jotka pääsivät kehuivat myös tätä kakkua. En kuitenkaan aio käyttää kreemiä, kuin silloin kun on aivan pakko ;)
Kakku vol.1 - tässä kakussa sokerimassan alla suklaakreemi |
Kakku vol.2 - tässä kakussa taasen sokerimassan alla kerma, jossa joukossa vaniljakreemijauhetta. |
Gluteeniton kakkupohja
6 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 40 minuuttia.
Mustikkatäyte
1dl kermaa
100g sitruuna tuorejuustoa
125g rahkaa
1,5dl mustikoita
0,25dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
1rkl vettä
* Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
* Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
* Sekoita kerman joukkoon tuorejuusto, rahka ja sokerit. Sekoita hyvin.
* Soseuta tuoreet tai pakastemustikat (pakastemustikoita kannattaa sulattaa ennen soseuttamista).
* Kuumenna vesi ja lisää liivatelehdet yksitellen veteen, sekoita - lisää liivateseos mustikkatäytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
* Levitä kostutetun pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin.
-> Täyte on melko vetelää aluksi, joten mikäli et täytä kakkua vuokaan anna täytteen jähmettyä jonkun aikaa ennen kakun väliin laittoa.
Daim-Limetäyte (Ohje Kinuskikissa - hieman muunnettuna)
* Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Suklaakreemi
3 liivatetta
1,5 patukkaa (á 56 g) Daim-suklaata
1,5 limen kuori
1,5 rkl limemehua
3 dl kermaa
0,5 prk (á 200 g) Valio Viola mautamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 dl sokeria
1,5 rkl vettä
* Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
* Rouhi Daim-suklaa.
* Raasta limen kuori ja purista mehu.
* Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon kuoriraaste, maustamatontatuorejuustoa, sokeri ja Daim-rouhe.
125g suklaata
100g voita tai margariinia
150g maustamatonta tuorejuustoa (tai mascarbone juustoa)
2 rkl tomusokeria
* Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen.
* Sekoita voi ja juusto tasaiseksi.
Ensimmäisessä kakussa komeili iso pionin kukka. |
Toisessa kakussa iso gerbera kera muiden kukkasten. |
ONNEA RAKKAALLE KUMMITYTÖLLENI TIIALLE SEKÄ
KAIKILLE MUILLE RIPILLE PÄÄSSEILLE!!! <3
Niin kauniita! Ja nuo timantit kruunaavat kokonaisuuden :) Hyvin me molemmat siis selvittiin viikonlopun kakkuruljanssista. Hyvä me! :D
VastaaPoistaKiitos Sanna! Sun avustuksella ja tsempillä mä selvisin mun kakku-urakasta...kiitos siis siitä sulle :) Seuraavaksi sitten juhannuskakun kimppuun...oikein hyvää ja rauhallista juhannusta sullekin. <3
Poista