perjantai 20. kesäkuuta 2014

Mansikkainen Mango-Passion juustokakku



Pitkästä aikaa sain ilahduttaa kakulla omaa perhettäni. Mielestäni kesän kakun pitää olla raikas ja näin Juhannuksena siinä pitää ehdottomasti olla mansikoita. Löysin juuri sopivan ohjeen Koko Suomi leipoo ohjelmasta kaikille tutun Hannan Unelmaa leipomassa blogista. Tämä kakku on erittäin raikas ja suussasulava. Mansikka kruunaa kakun ja tekee siitä juhlavan kauniin. Passionhedelmä on minulle ennestään vieras hedelmä, mutta tämän kakun myötä se nousi kyllä yhdeksi suosikeistani. Tätä kakkua on ehdottomasti kokeiltava toistekin. Silloin, kun ei saa tuoretta mansikkaa voisi kakkuun lisätä toisen kerroksen suklaamoussesta. 


Pohja
4 munaa
1 dl sokeria
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

* Vaahdota munat ja sokeri valkoiseksi kuohkeaksi vaahdoksi. 
* Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden vaahdon joukkoon.
* Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa, noin 7-10 minuuttia.




Pohjan päälle
puolikkaan sitruunan mehu
3rkl. mangososetta
n.150g mansikoita
* Laita reunavuoka (halk. 24cm) tai irtopohjavuoan reunat tarjoiluastialle.
* Laita reunoihin joko reunakalvo tai öljyä ja tomusokeroi reunat kevyesti, jotta valmis kakku irtoaa nätisti. 
* Muotoile kakkupohjasta pyöreä, hieman 24cm pienempi ympyrä ja laita se vuokaan. 
* Kostuta sitruunamehulla ja lisää päälle mangososetta. 
* Poista mansikoista kannat ja halkaise ne. 
* Asettele mansikat sitten tiiviisti vuoan reunoille. 


Täyte
3,75dl vispikermaa
1,5dl sokeria
150g maitorahkaa
375g maustamatonta tuorejuustoa
6 liivatetta
n.1dl  siivilöityä passionhedelmää (n.6 passionhedelmää)
450g mangososetta
3rkl sitruunamehua

* Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 
* Laita passionhedelmät valumaan siivillään.
* Vaahdota kerma ja lisää sokeri, maitorahka ja tuorejuusto. Jatka vatkaamista, kunnes ainekset ovat sekaisin. 
* Lisää mangosose ja siivilöidyt passionhedelmät. 
* Kuumenna sitruunamehu ja liota liivatteet siihen. Jäähdytä seosta hetki, kunnes se ei ole enää polttavaa. 
* Lisää liivateliemi täytteeseen koko ajan vatkaten. 
* Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia ennen kiilteen lisäämistä.


Kiille
3 liivatelehteä 
n.1dl mangososetta
n.1dl siivilöityä passionhedelmää (n.6 passionhedelmää)
4,5rkl vettä
* Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 
* Laita passionhedelmät valumaan siivilään.
* Sekoita mangosose, passion ja vesi keskenään. 
* Ota pari lusikallista erilleen ja kuumenna se. 
* Liota liivatteet kuumaan nesteeseen ja yhdistä lopun seoksen kanssa. 
* Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. 
* Lusikoi sitten kiillettä varovasti ohut kerros juustokakun pinnalle. 
* Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.
Koristele valmis kakku haluamallasi tavalla esim. passionhedelmällä ja mansikoilla. 





HERKULLISTA JUHANNUSTA 
BLOGINI LUKIJOILLE!!! <3

2 kommenttia:

  1. Oi miten mahtavan kakun olet leiponut! Mukavaa, että reseptilleni on ollut käyttöä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Passionhedelmä on mulle aiemmin aivan vieras hedelmä, mutta nousi kyllä tämän myötä yhdeksi suosikikseni. Kiitos siis hyvästä ohjeesta...tätä on pakko tehdä toistekin. :)

      Poista