sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Baileys juustokakku

Sain kaksi Baileys juustokakku tilausta Jouluaatoksi. Mieleni on tehnyt jo pidemmän aikaa kokeilla kyseistä kakkua ja nyt sain tehdä niitä kaksin kappalein. Kakut eroavat toisistaan sillä, että toinen on gluteeniton versio. Täyte ei heti hirmuisesti maistu itse Baileysliköörille, mutta yön yli tekeytyessään jääkaapissa maku tulee hienosti esiin. Nämä kakut maustuvat kaksi yötä, koska minun piti tehdä ne jo aikaisemmin, mutta uskon maun vain paranevan. 


Gluteeniton kakku

Tavallinen kakku


Gluteeniton kakku:
(26cm irtopohjavuoka - mahtuu kyllä pienempäänkin, jolloin kakusta tulee korkeampi)


Pohja
160 g Gluteenittomia Digestivekeksejä (Semper)
75 g margariinia

Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. 
Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa. 
Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. 
Painele seos vuoan pohjalle.

Täyte: (Ohje Kinuskikissa)
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ¼ dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.
Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat. Hyydytä jääkaapissa n.3 tuntia.

Koristeena Fazer Bak&Dessert tummasta suklaasta tehtyjä pitsirullia, Truffle Courmet suklaapalloja sekä pehmeitä kulta- ja hopeahelmiä. 




Tavallinen kakku:
(26cm irtopohjavuoka - mahtuu kyllä pienempäänkin, jolloin kakusta tulee korkeampi)


Pohja
n.200g Digestivekeksejä
75 g margariinia


Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. 
Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa. 
Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. 
Painele seos vuoan pohjalle.

Täyte: (Ohje Kinuskikissa)
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ¼ dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä



Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.
Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat. Hyydytä jääkaapissa n. 3 tuntia.

Koristeena Fazer Bak&Dessert tummasta suklaasta tehtyjä pitsirullia, Truffle Courmet suklaapalloja, Pandan toffeetäytteisiä Joulu palloja sekä pehmeitä kulta- ja hopeahelmiä. 




RAUHALLISTA JOULUA Jaanan perheelle sekä Katrin perheelle!!! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti