Gluteeniton kakku |
Tavallinen kakku |
Gluteeniton kakku:
(26cm irtopohjavuoka - mahtuu kyllä pienempäänkin, jolloin kakusta tulee korkeampi)
Pohja
160 g Gluteenittomia Digestivekeksejä (Semper)
75 g margariinia
160 g Gluteenittomia Digestivekeksejä (Semper)
75 g margariinia
Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa.
Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska.
Painele seos vuoan pohjalle.
Täyte: (Ohje Kinuskikissa)
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ¼ dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ¼ dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.
Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat. Hyydytä jääkaapissa n.3 tuntia.
Koristeena Fazer Bak&Dessert tummasta suklaasta tehtyjä pitsirullia, Truffle Courmet suklaapalloja sekä pehmeitä kulta- ja hopeahelmiä.
(26cm irtopohjavuoka - mahtuu kyllä pienempäänkin, jolloin kakusta tulee korkeampi)
Pohja
n.200g Digestivekeksejä
75 g margariinia
Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa.
Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska.
Painele seos vuoan pohjalle.
n.200g Digestivekeksejä
75 g margariinia
Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Murskaa kaurakeksit kaulimella tai tehosekoittimessa.
Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska.
Painele seos vuoan pohjalle.
Täyte: (Ohje Kinuskikissa)
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ¼ dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ¼ dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.
Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat. Hyydytä jääkaapissa n. 3 tuntia.
Koristeena Fazer Bak&Dessert tummasta suklaasta tehtyjä pitsirullia, Truffle Courmet suklaapalloja, Pandan toffeetäytteisiä Joulu palloja sekä pehmeitä kulta- ja hopeahelmiä.
RAUHALLISTA JOULUA Jaanan perheelle sekä Katrin perheelle!!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti