Päätin ilahduttaa syntymäpäiväni kunniaksi työkavereitani raikkaalla juustokakulla. Joulunmakua kakku sai piparkakkupohjasta ja makea suklaa raikkautta piparmintusta. Ohje on Kinuskikissan Polkakakku hieman muunnettuna. Kakusta piti tehdä gluteeniton, eikä Maraboun Polkasuklaata löytynyt kaupan hyllystä.
Pohja:
180 g Gluteenittomia piparkakkuja
75 g voita tai margariinia
* Peitä halkaisijaltaan 26 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
* Kierrä vuoan sisäreunalle reunakalvo, näin kakku irtoaa vuoasta siistimmin.
* Murskaa keksit pieneksi muruksi.
* Sulata voi ja lisää keksimurskan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
* Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.
Täyte:
5 liivatelehteä5 dl vispikermaa
2 valkuaista
200g Maraboun maitosuklaata
130g Pandan maitosuklaata
Polkakarkkeja oman maun mukaan
½ dl vettä
* Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
* Vaahdota vispikerma.
* Erottele valkuaiset ja vatkaa ne vaahdoksi.
* Yhdistä kerma- ja valkuaisvaahto.
* Murskaa polkakarkit kaulimella pieneksi.
* Paloittele suklaat ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
* Lisää Polkakarkit suklaasulaan ja lisää seos vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
* Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatelehdet. Sekoita täytteeseen.
* Kaada täyte vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa kolme tuntia.
Koristeet Maraboun valkosuklaata ja Polkakarkkeja |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti