n. 30cm kakkuvuoka
Gluteeniton kakkupohja
8 munaa
3 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 45 minuuttia.
Dumletäyte
4 dl vispikermaa
1 dl muscovado-sokeria
200g Dumlesuklaata
* Vaahdota vispikerma.
* Lisää joukkoon muscovado-sokeri.
* Leikkaa täytesuklaat pieniksi paloiksi ja sekoita kermavaahdon joukkoon.
Vadelmamousse (Ohje Kotileipuri Lilli)
2,5 dl flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g (pakaste)vadelmia
1,5 dl tomusokeria (tai oman maun mukaan)
3 liivatetta
1 tl sitruunatiivistettä + n. 3 rkl. vettä
* Laita liivatteet kylmään veteen
* Vaahdota flora vispi vaahdoksi.
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g (pakaste)vadelmia
1,5 dl tomusokeria (tai oman maun mukaan)
3 liivatetta
1 tl sitruunatiivistettä + n. 3 rkl. vettä
* Laita liivatteet kylmään veteen
* Vaahdota flora vispi vaahdoksi.
* Sekoita tuorejuusto joukkoon.
* Soseuta vadelmat sauvasekoittimella
* Sekoita vadelmat vaahdon joukkoon.
* Mausta tomusokerilla oman maun mukaan.
* Kuumenna tilkka vettä (n. 3rkl ja 1 tl sitruunatiivistettä)
* Sulata liivatteet kuumaan sitruunaveteen.
* Kaada liivate ohuena nauhana täytteeseen koko ajan hyvin sekoittaen.
Isomman kakun ohje:
Vaaleakääretorttupohja (GL)
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
* Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
* Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.
* Kaada uunipellille leivinpaperin päälle.
* Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min.
* Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti – muuten se tarttuu pohjaan kiinni.
-> kääretorttupojia tehty kolme.
Dumletäyte ja vadelmamousse tehty samalla ohjeella 1,5 kertaisena.
ONNEA ESTELLE!!!
On se meitin Marianne vaan taitava:) Terv. Tiia <3
VastaaPoistaKaunis ja herttainen kakku :)
VastaaPoistaKiitos Essuliini!
VastaaPoista