Vaaleakääretorttupohja (GL)
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
* Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
* Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.
* Kaada uunipellille leivinpaperin päälle.
* Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min.
* Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti – muuten se tarttuu pohjaan kiinni.
Salmiakki-Toffee-Turkinpippuritäyte
4 dl vispikermaa
1 dl muscovado-sokeria
200g Dumle- ja salmiakkitäytesuklaata
Turkinpippurirouhetta maun mukaan
* Vaahdota vispikerma.
* Lisää joukkoon muscovado-sokeri.
* Leikkaa täytesuklaat pieniksi paloiksi ja sekoita kermavaahdon joukkoon.
* Vaahdota vispikerma.
* Lisää joukkoon muscovado-sokeri.
* Leikkaa täytesuklaat pieniksi paloiksi ja sekoita kermavaahdon joukkoon.
* Lisää turkinpippurirouhetta oman maun mukaan tai voit jättää sen myös laittamatta mikäli et halua täytteestä näin salmiakkista.
Tämä täyte kannattaa tehdä edellisenä päivänä maustumaan, mikäli teet kakun/kääretortun vasta tarjoilupäivänä. Täyte on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.
Päällinen sokerimassaa. Karhun mustat osat piirretty mustalla elintarviketussilla. |
Jos minulla olisi ollut valkoinen elintarviketussi olisin kirjoittanut muutkin tölkkiin kuuluvat tekstit. ONNEA!!! |
ei hitsi, saat tehdä tälläsen ollin seur. merkkipäiville!!! :)
VastaaPoistaKiitos Noora! Tilausta vaan ajoissa kehiin niin eiköhän se onnistu ja joskos vaikka tilaisin samalla itelleni valkoisen elintarviketussin niin saisin muutkin tekstit tölkkiin tehdyksi ;)
VastaaPoista