perjantai 16. marraskuuta 2012

Suklaa-Mangojuustokakku

Sain kakkutilauksen anopiltani. He juhlivat tänään konehallin harjakaisia ja halusivat juhlaan raikkaan jälkiruokakakun. Olen jo pitkään halunnut kokeilla Aatan Arreaitta blogissa olevaa mangojuustokakkua. Juustokakussa yhdistyy suklaan makeus ja mangon sekä sitruunan raikkaus. Näillä täytemäärillä saa tehtyä korkean juustokakun tai niinkuin itse tein, niin matalamman toisen juustokakun. Lapseni menevät tänään mummulaan yöksi, joten päätin ilahduttaa heitä tällä toisella juustokakulla.





26-28cm irtopohjavuoka 


Digestivepohja

1 pkt Digestive keksejä
150g margariinia sulatettuna

* Murskaa keksit pieneksi muruksi.
* Sulata margariini  ja sekoita keksimurujen joukkoon.
* Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Kaada keksimurut vuokaan ja painele tasaiseksi.
* Laita jääkaappiin kohmettumaan.


Suklaatäyte: (Ohje Aatan Aarreaitta)

1,5 liivatetta 
2pss valmista suklaamoussejauhetta (Blå Band)
5 dl kermaa
150g Brunbergin suklaata
200 g Viola maustamatonta tuorejuustoa

* Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen n. 10 minuutiksi. 
* Kaada kerma ja suklaamoussepussien sisällöt kulhoon ja vatkaa mousseksi. 
* Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. 
* Lisää sulatettu suklaa ja sekoita kerma-tuorejuustoseokseen. 
* Kiehauta tilkka vettä ja liota liitatteet siihen. Kaada moussen sekaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.  * Vuoan reunoille voit laittaa reunakalvon/leivinpaperin, jotta saat reunasta siistimmän.
* Kaada seos vuoan pohjalle ja tasoita, painele myös hyvin reunoille asti.
* Laita seos jähmettymään jääkaappiin n. 1 tunniksi.


Mangotäyte: (Ohje hieman muunnettuna Aatan Aarreaitta)

7 liivatetta
1 sitruuna
2 tlk säilykemangoja
2 pss valmista mango-passionmoussejauhetta (Blå Band)
5 dl kermaa
200 g Viola mango tuorejuustoa

* Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. 10 minuutiksi. 
* Purista sitruunasta mehu valmiiksi. 
* Kaada mangopalat kulhoon, säästä vähän lientä, johon liotetaan lopuksi liivatteet.  
* Soseuta mangot hyvin. 
* Kaada kerma ja mango-passionmoussepussien sisällöt kulhoon ja vatkaa mousseksi. 
* Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. 
* Sekoita joukkoon myös mangosose ja sekoita. 
* Lisää sitruunamehua vähitellen välillä maistellen täytettä, jotta saat mieleisesi raikkauden täytteeseen.        * Kiehauta mangoliemi mikrossa ja liota liivatteet liemeen.
* Lisää liivateliemi ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
* Kaada seos suklaatäytteen päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa useamman tunnin - mieluiten seuraavaan päivään.

Koristele kakku haluamallasi tavalla. Minä koristelin tällä kertaa itsetehdyillä suklaapitsirullilla. Koristeisiin käytin Brunbergin maitosuklaata sekä Maraboun valkosuklaata. Brunbergin maitosuklaa oli todella löysää pursotettavaksi vaikka annoin suklaan jähmettyä jonkin aikaa ennen koristeen tekoa. MAraboun valkosuklaa taas oli helppo pursottaa ja koristeista sai upean näköisiä. 






Tässä kuvia myös tuosta ns. ylimääräisestä kakusta, josta tuli siis hieman matalampi...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti