lauantai 6. lokakuuta 2012

Karkki-Marenkikakku

Tänään on tyttäreni Pinjan nimipäivä. Tyttö halusi leipoa kakun ja kutsua mummut ja pappat juhlimaan päiväänsä. Pinja valitsi kakkuunsa täytteeksi vadelma-valkosuklaa täytteen ja päälle paljon karkkia ja marenkeja. Tässä kakussa ei makeaa säästelty. Koristeluun sai osallistua myös pikkuveikka Sampo. Kakusta tuli todella hieno ja erittäin maukas. 




Vaaleakääretorttupohja (GL)

4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta



* Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
* Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.
* Kaada uunipellille leivinpaperin päälle.
* Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min.
* Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti – muuten se tarttuu pohjaan kiinni.


Vadelma-Valkosuklaatäyte

2,5dl Flora Vispiä
200g Valkosuklaa-Lime rahkaa
130g Pandan valkosuklaata
250g Vadelmia

* Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi.
* Lisää joukkoon Valkosuklaa-Lime rahka ja sekoita hyvin.
* Sulata valkosuklaa mikrossa ja sekoita vaahdon joukkoon. 

Teimme tähän asti täytteen edellisenä päivänä, jotta täyte ehti hyvin maustua ennen kääretortun väliin laittoa. 

* Vadelmat lisättiin täytteen päälle ennen kääretortun rullaamista.

* Kakku koristeltiin Flora Vispistä tehdyillä pursotuksilla sekä ranskanpastilleilla, marenkeilla, pollyillä ja vaaleanpunaisilla hilenonparelleilla. 







ONNEA PINJA NIMIPÄIVÄN JOHDOSTA!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti