lauantai 15. syyskuuta 2012

Kalapojan synttärikakku

Työkaverini halusi yllättää kahdeksan vuotta täyttävän poikansa. Poika on suuri "kalamies", joten kakusta toivottiin kalakakkua. Muuten sain vapaat kädet niin toteutuksessa kuin täytteissäkin. Halusin jälleen kokeilla jotain uutta. Tiesin heti miten haluaisin toteuttaa kala-aiheen ja täytteissäkin halusin kokeilla jotain uutta. Kinuskikissa auttoi minua jälleen tässäkin asiassa, joten täytteet ovat hänen blogistaan. 

Tämän tilauskakun viennin voisin tehdä aina vain uudestaan ja uudestaan. Niin onnellinen oli poika nähdessään synttärikakkunsa, että siinä leipurikin vallan liikuttui. Ensimmäisen kerran sain ison halauksen kiitokseksi luomuksestani. Toivottavasti kaikki myös nauttivat kakun mausta.




n. 30cm kakkuvuoka


Gluteeniton kakkupohja 

8 munaa
3 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. 
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 45 minuuttia.


Dumletäyte

2 ½ dl Flora Vispiä
100 g vaniljarahkavalmistetta (Sunnuntai)

300g Dumlesuklaata

* Vatkaa flora vispi vaahdoksi. 
* Sekoita joukkoon vaniljarahkavalmiste ja sekoita tasaiseksi.
* Pilko 250g Dumlesuklaasta pieneksi rouheeksi ja sulata loput 50g suklaasta mikrossa.
* Lisää suklaarouhe vaahdon joukkoon ja sekoita. Lisää tämän jälkeen suklaasula ja sekoita tasaiseksi.  




Sitruunatäyte (Ohje Kinuskikissa, hieman muutettuna ja kaksinkertaisena)
 
5 liivatetta
1 sitruunan kuori ja mehu (n. 6 rkl)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk appelsiinijugurttia (Ingman)

1 prk (á 250 g) pehmeää maitorahkaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 valkuaista
00aa.JPG
* Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 10 minuuttia. 
* Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. 
* Sekoita keskenään tuorejuusto, jugurtti, rahka, sitruunankuori ja sokerit.
* Vaahdota kananmunan valkuaiset. 
* Kiehauta sitruunamehu mikrossa ja lisää liivatelehdet siihen. Sekoita täytteeseen. 
* Lisää viimeisenä valkuaisvaahto varovasti sekoittaen.

(tämä täyte on todella vetelää ennen kuin alkaa jähmettyä. Täytettä ei voi kaataa heti kakun päälle, koska muuten se valuu pois. Anna täytteen jähmettyä ensin jääkaapissa kulhossa tai täytä kakku vuokaan.)


Kakun päällinen ja koristeet sokerimassaa.


Kala sai pintaansa helmiäishohdetta.







PALJON ONNEA 8-VUOTIAALLE ERKALLE!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti