26-28cm irtopohjavuoka
PUOLUKKA-VALKOSUKLAA-VANILJA-GLÖGI JUUSTOKAKUN OHJE
(gluteeniton)
200 g piparkakkuja (gluteenittomia)
75 g margariinia
Puolukkatäyte
5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 dl puolukkasurvosta
1 dl sokeria
1 prk (200 g) valkosuklaa-limerahkaa
2 rkl limetin- tai sitruunanmehua
Vaniljatäyte
3 liivatelehteä
1 prk (250 ml) vaahtoutuvaa vaniljakastike
Glögikiille
2 liivatelehteä
3 dl glögitiivistettä
Koristelu
Pieniä suklaisia sydämiä ja nonparelleja
Murskaa piparkakut. Sulata rasva. Sekoita ainekset ja painele massa leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Vaahdota kerma.
Sekoita puolukkasurvos, sokeri ja rahka toisessa kulhossa. Kuumenna sitrusmehu ja liuota puristetut liivatteet siihen. Valuta liemi ohuena nauhana puolukkaseokseen koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon kermavaahto. Kaada täyte kakkupohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä tunnin ajan.
Valmista vaniljatäyte. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kaada kattilaan muutama ruokalusikallinen vaniljakastiketta. Vatkaa loput vaahdoksi.
Kuumenna vaniljakastike kattilassa ja liuota puristetut liivatelehdet siihen. Valuta liemi ohuena nauhana vaniljavaahdon joukkoon samalla sekoittaen. Levitä vaniljatäyte puolukkatäytteen päälle. Nosta kakku kylmään tunniksi.
Valmista kiille. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna glögitiiviste ja liuota siihen liivatteet. Jäähdytä seos haaleaksi. Nostele kiille lusikalla kakun pinnalle. Anna kakun hyytyä kylmässä peitettynä 4–5 tuntia tai yön yli.
Koristele suklaasydämillä ja nonparelleilla juuri ennen tarjoilua.
Kaunis juustokakku ja varmasti herkullinen- J.K
VastaaPoista