lauantai 24. maaliskuuta 2012

Puolukka-Valkosuklaa-Vanilja-Glögi juustokakku

Täytin joulukuussa 2011 30-vuotta ja päätin ilahduttaa työkavereitani jouluisella juustokakulla. Näin herkullisen ohjeen Yhteishyvän Ruokalehdessä, mutta muunsin sitä hieman. 


26-28cm irtopohjavuoka

PUOLUKKA-VALKOSUKLAA-VANILJA-GLÖGI JUUSTOKAKUN OHJE
(gluteeniton)

200 g piparkakkuja (gluteenittomia)

75 g margariinia

Puolukkatäyte


5 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa

2 dl puolukkasurvosta

1 dl sokeria

1 prk (200 g) valkosuklaa-limerahkaa

2 rkl limetin- tai sitruunanmehua

Vaniljatäyte


3 liivatelehteä

1 prk (250 ml) vaahtoutuvaa vaniljakastike

Glögikiille


2 liivatelehteä

3 dl glögitiivistettä 

Koristelu

Pieniä suklaisia sydämiä ja nonparelleja


Murskaa piparkakut. Sulata rasva. Sekoita ainekset ja painele massa leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Vaahdota kerma.

Sekoita puolukkasurvos, sokeri ja rahka toisessa kulhossa. Kuumenna sitrusmehu ja liuota puristetut liivatteet siihen. Valuta liemi ohuena nauhana puolukkaseokseen koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon kermavaahto. Kaada täyte kakkupohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä tunnin ajan.

Valmista vaniljatäyte. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kaada kattilaan muutama ruokalusikallinen vaniljakastiketta. Vatkaa loput vaahdoksi.

Kuumenna vaniljakastike kattilassa ja liuota puristetut liivatelehdet siihen. Valuta liemi ohuena nauhana vaniljavaahdon joukkoon samalla sekoittaen. Levitä vaniljatäyte puolukkatäytteen päälle. Nosta kakku kylmään tunniksi.

Valmista kiille. Liota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna glögitiiviste ja liuota siihen liivatteet. Jäähdytä seos haaleaksi. Nostele kiille lusikalla kakun pinnalle. Anna kakun hyytyä kylmässä peitettynä 4–5 tuntia tai yön yli.

Koristele suklaasydämillä ja nonparelleilla juuri ennen tarjoilua.



1 kommentti: