lauantai 24. maaliskuuta 2012

Mansikka-Suklaa pannacottakakku

Otimme ystäviemme kanssa vastaan vuotta 2012!!! Päätin leipoa kekkereihin jotain erilaista. Halusin juustokakun, mutta en perinteistä. Kinuskikissan sivuilta löysin ohjeen Mansikkaiseen pannacottakakkuun ja päätin tehdä sellaista. Sovelsin hieman ohjetta, koska kaupasta en ihan kaikkea tähän ohjeeseen tarvittavaa saanut. 


26-28cm irtopohjavuoka

Dominokeksipohja:

200 g Domino keksejä
50 g voita tai margariinia
 
Mansikkatäytetäyte:

8 liivatelehteä
2 valkuaista
2 prk (á 200 g) vaniljarahkaa
½ dl sokeria
5 dl (n. 500 g) mansikkasosetta

Pannacottatäyte:

4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
3 dl kevytmaitoa
2 rkl sokeria
1 vaniljatanko 

Koristelu:

100 g maitosuklaata
1 ½ dl Flora Vispiä
2 tl vaniljakreemijauhetta

Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa Dominot kaulimella tai tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa tai mikrossa ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita mansikkatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka ja sokeri. Soseuta mansikat. Mittaa 2 dl mansikkasosetta kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon liivatelehdet. Kuumenna seosta hieman uudelleen, jotta liivatteet sulavat soseeseen. Sekoita liivate-mansikkasose ja loput soseesta täytteeseen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.

Laita pannacotta-kerrokseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan kuohukerma, kevytmaito ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja laita kattilaan. Keitä kunnes seos kiehahtaa. Poista vaniljatangon puolikkaat kattilasta ja kaavi joukkoon siemenet tangon sisältä. Sulata joukkoon liivatteet. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa, kunnes seos on kädenlämpöistä. Sekoittele välillä, jotta pintaan ei muodostu kalvoa. Kaada vuokaan täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.

Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilulautaselle. Koristele kermapursotuksin sekä suklaakoristein.

Sulata maitosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.Kunnes suklaapalat ovat sulaneet tasaiseksi massaksi.
Lusikoi massa pursotuspussiin, jossa on kirjoitustylla. Pursota suklaakuviot leivinpaperin päälle ja anna jähmettyä (esim. jääkaapissa). Irrota koristeet varovasti leivinpaperista ja asettele kakun päälle. Koristeet kannattaa laittaa paikoilleen vasta ennen tarjoilua. Suklaa koristeet säilyvät hyvin jääkaapissa ja pakastimessakin. Niitä voi siis tehdä etukäteen valmiiksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti