26-28cm irtopohjavuoka
Dominokeksipohja:
200 g Domino keksejä
50 g voita tai margariinia
Mansikkatäytetäyte:
8 liivatelehteä
2 valkuaista
2 prk (á 200 g) vaniljarahkaa
½ dl sokeria
5 dl (n. 500 g) mansikkasosetta
Pannacottatäyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
3 dl kevytmaitoa
2 rkl sokeria
1 vaniljatanko
100 g maitosuklaata
1 ½ dl Flora Vispiä
2 tl vaniljakreemijauhetta
Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa Dominot kaulimella tai tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa tai mikrossa ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.
Laita mansikkatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka ja sokeri. Soseuta mansikat. Mittaa 2 dl mansikkasosetta kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon liivatelehdet. Kuumenna seosta hieman uudelleen, jotta liivatteet sulavat soseeseen. Sekoita liivate-mansikkasose ja loput soseesta täytteeseen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.
Laita pannacotta-kerrokseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan kuohukerma, kevytmaito ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja laita kattilaan. Keitä kunnes seos kiehahtaa. Poista vaniljatangon puolikkaat kattilasta ja kaavi joukkoon siemenet tangon sisältä. Sulata joukkoon liivatteet. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa, kunnes seos on kädenlämpöistä. Sekoittele välillä, jotta pintaan ei muodostu kalvoa. Kaada vuokaan täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.
Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilulautaselle. Koristele kermapursotuksin sekä suklaakoristein.
Sulata maitosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen.Kunnes suklaapalat ovat sulaneet tasaiseksi massaksi.
Lusikoi massa pursotuspussiin, jossa on kirjoitustylla. Pursota suklaakuviot leivinpaperin päälle ja anna jähmettyä (esim. jääkaapissa). Irrota koristeet varovasti leivinpaperista ja asettele kakun päälle. Koristeet kannattaa laittaa paikoilleen vasta ennen tarjoilua. Suklaa koristeet säilyvät hyvin jääkaapissa ja pakastimessakin. Niitä voi siis tehdä etukäteen valmiiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti