n. 25cm kakkuvuoka
Sokerikakkupohja
6 munaa
3 dl sokeria
2,25 dl vehnäjauhoja
0,75 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka huolellisesti.
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
3. Sekoita jauhota ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos siivilän läpi vaahtoon. Sekoita varoen.
4. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla reilu 30 minuuttia.
5. Kumoa ja jäähdytä.
Mansikkatäyte (Ohje Kinuskikissa)
250 g mansikoita
2 ½ dl mansikkakermaa (Valio)
½ prk rahkaa
½ dl vaniljakreemijauhetta
2 rkl sokeria
Soseuta mansikat. Vaahdota mansikkakerma. Sekoita vaahdon joukkoon mansikkasose, rahka ja vaniljakreemijauhe. Lisää sokeri.
2 ½ dl mansikkakermaa (Valio)
½ prk rahkaa
½ dl vaniljakreemijauhetta
2 rkl sokeria
Soseuta mansikat. Vaahdota mansikkakerma. Sekoita vaahdon joukkoon mansikkasose, rahka ja vaniljakreemijauhe. Lisää sokeri.
Valkosuklaatäyte (Ohje Kinuskikissa)
2 ½ dl Flora Vispiä
100 g vaniljarahkavalmistetta (Sunnuntai)
130 g valkosuklaata
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahkavalmiste. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Lisää vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Punaiset kukat tehty sokerimassasta - koristeeksi valkoinen nonparellikuula sekä hohdetta - Efektisävyllä helmiäinen Pearl White (Confetti)
Kakkujen päällä valkoinen sokerimassa (kaikki massat myös Confetista).
Sokerimassa koristeita voit tehdä valmiiksi jo etukäteen. Sokerimassa kovettuu nopeammin, kuin marsipaani. Massakoristeet säilyvät hyvin esim. suljetussa muovirasiassa.
Tulosta Minnin kuva paperille (ota useampi saman kokoinen tuloste). Leikkaa kaikki osat irti. Kauli massat ohuiksi ja piirrä sabluunoiden avulla osat massoihin ja leikkaa irti. Kokoa Minni suoraan kakun päälle.
ONNEA ELLEN 2v.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti