Rakkaasta ystävästäni oli tulossa ensi kertaa mummu. He olivat suunnitelleet vauvakutsuja tulevalle äidille. Tuleva mummu halusi juhliin kakun, jossa olisi hempeää vaaleanpunaista, koska perheeseen oli syntymässä ensimmäinen prinsessa. Tämä pieni tyttö tulee varmasti sulattamaan monen sydämen. Kakkuun toivottiin valkoista ja hempeää vaaleanpunaista. Täytteeksi haluttiin jotain makeaa ja raikasta. Sama vaaleanpunainen väri jatkui myös kakun täytteissä yhdessä suklaan kanssa.
Gluteeniton kakkupohja
6 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 40 minuuttia.
Maitosuklaatäyte
2,5 dl Flora Vispiä
100 g maitosuklaata (Brunberg)
* Vatkaa kerma ja suklaamoussejauhe vaahdoksi.
1 pss. valmista suklaamoussejauhetta (Blå Band)
100 g rahkaa100 g maitosuklaata (Brunberg)
* Vatkaa kerma ja suklaamoussejauhe vaahdoksi.
* Sekoita rahka joukkoon.
* Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä.
* Lisää vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
* Levitä kostutetun pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin.
Vadelmamousse
2,5 dl Flora Vispiä
1 pss. valmista vadelmamoussejauhetta (Blå Band)
100g Valio sitsuuna tuorejuustoa
Suomalaisia jäisiä tai tuoreita vadelmia
* Vatkaa kerma ja vadelmamousse vaahdoksi.
* Sekoita joukkoon tuorejuusto.
* Levitä kostutetun pohjan päälle ja lisää vadelmia oman makusi mukaan. Laita jähmettymään jääkaappiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti