Ristiäiskakkuja on aina ollut kiva tehdä. Niissä on jotenkin herkkä tunnelma ja se näkyy myös kakuissa. Jännityskin tiivistyy, kun nimeä halutaan pitää salassa viimeiseen asti. Tällä kertaa sain tehdä kakun pienelle prinsessalle, joka sai tänään kasteessa nimekseen Aada.
Aadan kakku kätki sisälleen raikasta mangoa sekä suussasulavaa suklaata. Päälle kakku sai hempeitä vaaleanpunaisia sokeripitsiperhosia sekä hempeitä kukkia ja pienet tossut.
Kosketti hiljaa enkelin siipi,
lasta pientä nukkuvaa.
lasta pientä nukkuvaa.
Kimmelsi öisen taivaan tähdet,
tuuli kuiskasi neuvojaan;
tuuli kuiskasi neuvojaan;
Älä pelkää lapsonen pieni,
vaikka suuri maailma odottaa.
vaikka suuri maailma odottaa.
Enkelin siipien alla
on turvallista vaeltaa.
on turvallista vaeltaa.
n. 30cm kakkuvuoka
Gluteeniton kakkupohja
8 munaa
3 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 45 minuuttia.
Gluteeniton kakkupohja
8 munaa
3 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 45 minuuttia.
Maitosuklaatäyte
2 ½ dl Flora Vispiä
100 g maitosuklaata (Brunberg)
* Vatkaa kerma ja suklaamoussejauhe vaahdoksi.
1 pss. valmista suklaamoussejauhetta (Blå Band)
100 g rahkaa100 g maitosuklaata (Brunberg)
* Vatkaa kerma ja suklaamoussejauhe vaahdoksi.
* Sekoita rahka joukkoon.
* Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä.
* Lisää vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
* Levitä kostutetun pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin.
Mangotäyte
2 ½ dl Flora Vispiä
1 pss. valmista mango-passionmoussejauhetta (Blå Band)
200g Mangotuorejuustoa
1 tlk Säilykemangoa
½ Sitruuna
2 tl Sokeria
* Vatkaa kerma ja mango-passionmousse vaahdoksi.
* Sekoita joukkoon tuorejuusto.
* Soseuta mangot ja lisää vaahtoon.
* Lisää sitruunamehu ja sokeri, sekoita tasaiseksi.
* Levitä kostutetun pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin.Halusimme muistaa työkaverimme pientä prinsessaa. Onnittelimme koko perhettä ja pieni prinsessa saa ensiaskelia ottaessaan sujauttaa jalkaansa Reinot. Syksy ja talvi tekee vääjäämättä tuloaan, mutta pienen Aada tytön varpaat pysyvät lämpöisinä ihanissa pienissä "Conssi tennareissa".
ONNEA AADA JA KOKO MUU PERHE <3
Ihanan näköinen hempeä kakku! :)
VastaaPoistaKiitos. Ristiäiskakkuja on aina kiva tehdä. ❤️
Poista