perjantai 7. elokuuta 2015

Mansikkainen kuohuviini juustokakku


Heinäkuun lopulla oli jälleen perinteinen työporukan mökkiviikonloppu. Hyvää ruokaa, juomaa ja herkkuja mielinmäärin. Unohtamatta saunomista, uimista ja soutamista. Meikäläinenkin heitti talviturkin vihdosta viimein järven pohjaan. :)

Pitäähän kunnon mökkibileissä olla myös kakku. Surffailin netissä ja haeskelin sellaista aikuiseen makuun olevaa juustokakkua. Kunnes satuin piipahtamaan Sokerimuruja blogissa ja löysin sieltä Mansikka-kuohuviinikakun ohjeen. No se, jos joku olisi passeli ja kokeilemisenarvoinen kakku juuri meidän poppoolle. Tein samalla alkoholittoman version muulle perheelle, jotka nauttivat kakkua mummun ja pappan kanssa. 

Tämän aikuisten kakun päällinen maistui kyllä aika vahvasti alkoholille tai siis nimenomaan kuohuviinille - jakoi kyllä mielipiteitä. Täytteessä kuohuviini ei maistunut niin paljon, mutta antoi siihenkin hapokkuutta. Pohjan tein itse gluteenittomasta kääretorttupohjasta. 

Pääsin itse maistamaan myös tuota alkoholitonta varsiota ja se oli kyllä enemmän minun makuun. Makuasioista ei kuitenkaan parane kiistellä. 



(22-26cm irtopohjavuokaan)

Pohjana gluteeniton kääretorttupohja
pohjasta leikattu halkaisijaltaan 22cm ympyrä. (alkoholittoman kakun tein 18cm irtopohjavuokaan)
HUOM! Kostuta pohjaa hieman ennen täytteen laittoa ja laita irtopohjavuoan reunoille kalvo.
Itse tein pohjasta hieman vuokaa pienemmän ja laitoin reunoille koristeeksi puoliksi leikattuja mansikoita. 






Täyte
2dl mansikkasosetta (valmista tai tuoreista mansikoista tehtyä)
1dl Fresita-kuohuviiniä (alkoholittomaan versioon käytin vahvaa mansikka-raparperimehua)
2dl kuohukermaa
200g vaniljatuorejuustoa
1,5dl tomusokeria
Yhden sitruunan hienoksi raastettu kuori
2rkl sitruunamehua
6 liivatelehteä
0,5dl Fresita-kuohuviiniä (Alkoholittomaan versioon käytin vahvaa mansikka-raparperimehua)

* Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
* Yhdistä kulhossa mansikkasose ja kuohuviini.
* Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
* Notkista tuorejuusto sekoittamalla reippaasti. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja tomusokeri.
* Lisää tuorejuustoseokseen mansikka-kuohuviiniseos.
* Mausta sitruunankuorella ja -mehulla.
* Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tomusokeria.
* Kuumenna kuohuviini kattilassa ja liuota liivatteet kuohuviiniin.
* Nosta kattila pois levyltä ja anna liivateseoksen jäähtyä.
* Sekoita haalea liivateseos muuhun täytteeseen ja kaada täyte kakkupohjan päälle. 
* Peitä kakku ja laita jääkaappiin hyytymään 2-3 tunniksi tai yön yli.

-> Alkoholittomaan kakkuun puolitin täyteohjeen aineet!!!


Kiille
3 liivatelehteä
0,5dl vahvaa mansikka-raparperimehua
1dl Fresita-kuohuviiniä (Alkoholittomasta versiosta jätin tämän pois ja korvasin sen vedellä)
0,5dl mansikka-raparperimehua

* Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
* Kuumenna mehu kattilassa.
* Liuota liivatteet mehuun.
* Nosta kattila pois levyltä ja lisää liivateliemeen kuohuviini ja loppu mehu.
* Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ja kaada se hyytyneen täytteen päälle.
* Laita kakku jääkaappiin hyytymään n. 1-2 tunniksi tai yön yli. 


Koristele kakku haluamallasi tavalla!


Tässä kuva myös Mansikkajuustokakusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti