maanantai 10. elokuuta 2015

Herkullinen mustikkapiirakka


Tänä vuonna metsät ovat pullollaan mustikoita. Meidän perheessä isäntä on se joka siellä metsässä enimmäkseen kyykkii ja kerää marjat talteen. Ollaan kyllä tehty koko perheen voiminkin metsäretkiä - lapset nauttivat metsässä temmeltämisestä. On ihanaa yhdistää liikunta, huvi ja hyöty samaan retkeen. Päivän voi ihanasti päättää makkaranpaistoon laavulla - tosin näin mustikka aikaan vatsat täyttyvät jo ennen grillaamista ihanilla mustikoilla ja tänä vuonna metsämansikoitakin löytyy jonkinverran, jotta lapset saavat suut makeaksi myös mansikoista.


Tuoreista mustikoista saa tehtyä ihania smoothieita ja ne ovat herkullisia myös jogurtin ja miksikäs ei myslinkin joukossa. Mustikasta on moneksi, mutta tokihan niistä piti piirakkakin leipoa. Tällä kertaa kokeilimme Liian hyvää blogin mustikkapiirakan ohjetta - tämä oli oikein hyvää ja itse asissa piirakan maku vain parani kun se muutaman päivän sai vetäytyä jääkaapissa. Tokihan sitä usemapi palanen meni heti leipomispäivänä :) 








Mustikkapiirakka
(uunipellillinen)

Pohja
1 iso kananmuna
3 dl hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
3,5 dl maitoa 
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
100 g voisulaa

Päälle
tuoreita (tai jäisiä) mustikoita
hieman sokeria

* Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. 
* Lisää kaikki muut pohjan ainekset samaan kulhoon ja sekoita               sähkövatkaimella nopeasti taikinaksi.
* Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille, tasoita pinta.
* Ripottele mustikat taikinapohjan pinnalle ja ripsauta vähän sokeria pintaan.
* Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 25 min.
* Nauti mustikkapiirakasta sellaisenaan tai vaniljajäätelön/vaniljakastikkeen kera.

Oma maa mansikka...

Muu maa mustikka...

Jos metsään haluat mennä nyt
niin todella yllätyt...

Sieniäkin löytyi

Metsäretki päättyi makkaranpaistoon laavulla

ja retken päätteeksi saunottiin
mummulan ulkosaunassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti