sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Vauvakutsujen Trio-jäätelökakku

Yllätyskutsut on niin parhaita - sain kutsun työkaverini baby shower kutsuille, joita vietettiin hänen äitinsä luona. Tulevan äidin yllättäminen onnistui täydellisesti - siinä herkistyi äidin lisäksi moni vieraskin. Kutsuilla tietysti hemmotellaan tulevaa äitiä ja nämä kutsut alkoivatkin jalkahoidolla. Samaan aikaan vanhemmat ja pieni masuasukki sai ihania lahjoja tulevaa varten - oli pieniä nuttuja, vaippakakku, unirätti, torkkupeitto, jonka alla koko tuleva perhe voi köllötellä ihanassa talvisessa tunnelmassa kynttilöiden loisteessa. Tuleva äiti on vannoutunut TPS fani, mutta tuleva pappa taisi yllättää miniänsä kertaheitolla ja antaa lapsenlapselleen toisenkin vaihtoehdon - nimittäin HPK:n. Aika näyttää miten käy vai saako pappa isänpäivälahjaksi HPK:n tutin ja sukat. :D 

Aika menee aina niin siivillä ja ihana vauva-aika siinä samalla. Tulevan äidin on tietysti tiedettävä mitä syöttää lapselleen, joten ei muutakuin maistelemaan erilaisia Pilttejä. Jottei tehtävä olisi liian helppo niin silmät tulee tietysti sitoa niin ettei äippä näe mitä herkkuja hänelle tarjoillaan. Pienoinen paniikki iskee, jos joutuukin maistamaan perunaa. Reippaasti äippä kuitenkin maistelee ja arvuuttelee - ehdoton suosikki mango ei mietiskelyjä tarvinnut, mutta muut maut olivatkin sitten hieman haastavampia. Päärynää taisi äiti lähes joka purkkiin tarjota, mutta sitä ei tällä kertaa mistään kuitenkaan löytynyt. Luumupiltistä tuli mieleen joulutortut, mutta sitrushedelmät olivat hieman hakusessa. Pienellä avustuksella oikeita vastauksia alkoi sadella. Pienestä huijauksesta huolimatta tällä kertaa ei sitä alussa pelättyä perunaa tarjoiltu. 

Vieraatkin saivat tehtäväkseen kirjoittaa pienen pieniin vaippoihin jonkin viestin äidille, joka yöllä vaihtelee pienokaisensa vaippaa ja saa siinä samalla sihrustella hänelle kirjoitettuja viestejä. Siinä samalla rupateltiin tulevan äidin lapsuudesta ja siitä miten ihana pieni prinsessa hän on pienenä ollut. :) Veikkailtiin tulevan lapsen sukupuoltakin - vaikkauksia taisi tulla lähes fifty fifty kumpaankin suuntaan. Itse olen jo pidemmän aikaa veikannut TPS:n riveihin uutta tulevaisuudenlupausta eli poikaa. 

Tämä ihana työkaverini ja tulevan suloisen vaavin äiti on toivonut jo monen monta kertaa saada vielä joskus tyttäreni tekemää trio-jäätelökakkua. Mikäpä muukaan olisi ollut parempi vieminen näille vauvakutsuille. Tyttäreni autteli jälleen kakun teossa ja saikin paljon kiitosta työkaveriltani. Pohja
180g Omavalintaisia keksejä
75g Voita

* Murskaa keksit tehosekoittimessa.
* Lisää voisula sekaan ja sekoita tasaiseksi.
* Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle sekä reunoille reunakalvoa, mikäli sinulta ei löydy kalvoa ajaa leivinpaperi saman asian. 
* Painele keksiseos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.


Jäätelökerrokset
1l Suklaajäätelöä
1l Mansikkajäätelöä
1l Vaniljajäätelöä
Toffeekastiketta
Mansikkakastiketta 

* Ota suklaajäätelö huoneenlämpöön sulamaan tai sulata sitä mikrossa niin, että jäätelöstä tulee notkeaa.
* Kaada jäätelö keksipohjan päälle, pursota jäätelön päälle toffeekastiketta.
* Laita pakastimeen jäätymään ainakin tunniksi.
* Sulata tämän jälkeen mansikkajäätelö ja kaada se suklaajäätelön päälle vuokaan. Pursota päälle mansikkakastiketta.
* Laita jälleen pakastimeen jäätymään ainakin tunniksi.
* Sulata sitten vaniljajäätelö, kaada se mansikkajäätelön päälle vuokaan. 
* Laita pakastimeen jäätymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. 

HUOM! Pakastaminen kerrosten välillä on tärkeää, jotta saadaan aikaan selvät kerrokset. 
Koristelu
Erilaisia karkkeja tai suklaaraastetta

* Ota kakku vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua huoneenlämpöön ja koristele tässä vaiheessa haluamallasi tavalla. 


Ihanaa loppuodotusta koko perheelle <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti