lauantai 18. lokakuuta 2014

Pienen prinsessan tiarakakku


Keijukaistenmaassa hypättiin pitkästä aikaa pienten prinsessojen ihanaan maailmaan. Pieni Aada tyttönen täytti 3-vuotta ja toivoi juhliinsa vaaleanpunaista prinsessakakkua. Kakun tekoon sain vapaat kädet, joten halusin testata jotain uutta. Olen odottanut tilaisuutta kokeilla sokeritiaran tekoa, joka osoittautuikin haasteellisemmaksi kuin kuvittelin. Viisi tiaraa ja vain yksi ehjänä valmiiksi - mutta sehän riitti. Pienen prinsessan kakussa tulee tietysti olla paljon vaaleanpunaisten eri sävyjä, helmiäishohdetta ja kimalletta. Herkkyyttä kakkuun tuli hennosta tiarasta sekä sokeriperhosista ja tietysti kukkasista.


Kakku sai täytteekseen raikasta mustikkaa sekä makeaa daimia ripauksella limeä. Tämä on ehdottomasti yksi parhaista täyteyhdistelmistä ja toivon, että kakku maistuu myös juhlavieraille ja ennen kaikkea itse sankarille. 





Kakkupohjana on 8 munan gluteeniton kakkupohja.


Mustikkatäyte
2dl kermaa
200g sitruuna tuorejuustoa
250g rahkaa
3dl mustikoita
1/2 dl sokeria
2tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2rkl vettä

* Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
* Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
* Sekoita kerman joukkoon tuorejuusto, rahka ja sokerit. Sekoita hyvin.
* Soseuta tuoreet tai pakastemustikat (pakastemustikoita kannattaa sulattaa ennen soseuttamista).  
* Kuumenna vesi ja lisää liivatelehdet yksitellen veteen, sekoita - lisää liivateseos mustikkatäytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
* Levitä kostutetun pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin.
-> Täyte on melko vetelää aluksi, joten mikäli et täytä kakkua vuokaan anna täytteen jähmettyä jonkun aikaa ennen kakun väliin laittoa. 


Osassa kukkasista
vaaleanpunaista helmiäishohdetta
Daim-Limetäyte (Ohje Kinuskikissa - hieman muunnettuna)
3 liivatetta
1,5 patukkaa (á 56 g) Daim-suklaata
1,5 limen kuori
1,5 rkl limemehua
3 dl kermaa
0,5 prk (á 200 g) Valio Viola mautamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1,5 rkl vettä

* Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 
* Rouhi Daim-suklaa. 
* Raasta limen kuori ja purista mehu.
* Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon kuoriraaste, maustamatontatuorejuustoa, sokeri ja Daim-rouhe. 
* Mittaa kattilaan limemehu ja vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Sekoita     täytteeseen.

Sokeritiara
1
munan valkuainenn. 200-250 g tomusokeria muutama tippa sitruunamehua(elintarvikeväriä)

Vatkaa valkuaiset ja osa tomusokerista kevyesti vaahdoksi.
Lisää sitruunamehu ja pikkuhiljaa loput tomusokerista - kunnes seos on sopivan jämäkkää.
(Seoksen voi halutessaan värjätä elintarvikevärillä)

Perhoset tehty myös sokerista.






ONNEA 3-VUOTIAALLE 
AADA PRINSESSALLE!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti