lauantai 25. lokakuuta 2014

Vadelmainen valkosuklaa-lime Britakakku


Kun meidän työporukka kokoontuu istumaan iltaa niin siitä ei naurua puutu. Tällä kertaa istuimme iltaa ihanassa pienessä mummonmökissä. Illan pimetessä alkoi yhden, jos toisenkin mielikuvitus heräämään ja kehittyi yksi jos toinenkin kauhutarina. Muutamat pelästyksen kiljahduksetkin kajahti ilmoille eikä ulkohuussissakaan enää uskallettu yksin käydä. :) Ilta oli kaikesta huolimatta onnistunut ja saatiin vatsat täyteen ihania herkkuja. 


Sain jälleen kunnian tehdä kakun - toiveeksi annettiin britakakku, mutta koska en itse välitä hilloista kakuissa niin päätin jälleen hieman tuunailla sitä perinteistä britakakkua. Tällä kertaa gluteenittomien marenkisten kakkupohjien väliin sujahti valkosuklaata, limeä sekä vadelmaa. Viimeistely on aina kaiken a ja o, mutta tällä kertaa oli tyydyttävä plan B:n, koska tuoreita pakastamattomia vadelmia ei ole saatavilla. Kakku saikin päälleen mini marenkeja - tämä sillä ajatuksella, että yksi työkavereistani ei juurikaan perusta kakuista, mutta marengit kyllä uppoavat, niinkuin nytkin :) Kyllä siinä kakunpalakin taisi maistua...


POHJA: 
150g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
4 keltuaista
2 dl Sunnuntai Gluteeniton jauhoseos
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa

* Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
* Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. 
* Lisää keltuaiset yksitellen ja jatka vatkaamista. 
* Sekoita leivinjauhe ja gluteeniton jauhoseos keskenään, siivilöi jauhoseosta maidon kanssa vuorotellen taikinaan. 
* Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille öljytyn leivinpaperin päälle.


MARENKI:
4 valkuaista
2 dl sokeria

MARENGIN PINNALLE:

50g mantelilastuja tai pähkinärouhetta

* Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. 
* Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. HUOM! Marenki on valmista, kun se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.   
* Levitä marenkiseos taikinan päälle. 
* Halutessasi voit ripotella mantelilastuja/pähkinärouhetta pinnalle 
* Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes marenki on kauniisti ruskettunut. 
* Anna kakkulevyn jäähtyä ja leikkaa se sitten kahtia.


TÄYTE:
1,5 prk Valio Maustettu valkosuklaa-lime rahka
1 prk Flora Vispiä
sokeria ja vaniljasokeria oman maun mukaan
n. 0,5l Suomalaisia vadelmia
raastettua valkosuklaata
  
* Nosta toinen kakkulevy tarjoiluastialle. 
* Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. 
* Lisää rahka joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.
* Lisää sokerit ja sekoita.
* Levitä täyte pohjalevyn päälle, laita päälle puolijäiset vadelmat (tai mikäli kakku syödään heti kokoamisen jäleen sulata vadelmat hyvin ennen kakkuun laittoa),  ripottele tämän jälkeen vielä raastettua valkosuklaata ja nosta toinen kakkuevy päälle.

* Korietele kakku haluamallasi tavalla - tämä kakku on koristeltu mini marengeilla sekä valkosuklaa raasteella.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti