torstai 31. heinäkuuta 2014

Kinuskinen juustokakku


Järjestämme joka vuosi työkavereiden kanssa mökkiviikonlopun. Tänä vuonna juhlittiin samalla yhden työkaverin kolmekymppisiä. Sain jälleen kunnian leipoa mökille jotain makeaa. Viimeksi kun tein uunissa tehtävää juustokakkua päätin, että sellaista haluan tarjota myös ihanille työkavereilleni. Synttärisankari diggailee kinuskisista kakuista, joten toki tämä mieltymys oli otettava huomioon myös tässä kakussa. Päätin tehdä kinuskisen juustokakun uunissa. Viimeksi tehty juustokakku kutkutti makuhermoja todenteolla - tämäkin oli hyvää, mutta jotain tästä puuttui...toisaalta taas toisten mielestä kakku vei kielen mennessään. Aion kyllä vielä uudestaan tarjota uunissa tehtävää juustokakkua työkavereilleni - ehkäpä sitten lomalta paluun kunniaksi :) Tämän kinuskisen juustokakun ohjeen löysin blogista Lunni leipoo.


Kinuskitäyte
1 tlk kondensoitua maitoa (valmiiksi keitettyä kinuskia)

* Aloita vaikka jo päivää aiemmin tai yli kolmea tuntia ennen kakun täytteen tekemistä keittämällä kondensoitu maito kinuskiksi. 

* Poista tölkin etiketit ja kaada korkeaan kattilaan niin paljon vettä, että tölkki peittyy. 
* Keitä avaamatonta tölkkiä kattilassa noin kolmen tunnin ajan hiljaisella porinalla. 
* Muista tarkistaa, että tölkki pysyy koko ajan veden alla ja lisää vettä tarvittaessa.
* Ota tölkki keittämisen jälkeen kattilasta, anna hieman jäähtyä samalla kun aloitat valmistamaan täytettä ja pohjaa. 

* Jos teet kakun loppuun vasta seuraavana päivänä, säilytä tölkkiä viileässä ja lämmitä sitä hieman kuumassa kattilassa ennen kuin sivelet sitä täytteelle.

Pohja
250g Gluteenittomia digestivejä
125g voita

* Valmista pohja murskaamalla keksit
* Sekoita joukkoon sulatettu voi 
* Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. 
* Laita kylmään odottamaan.

Täyte
800g Philadelphia-tuorejuustoa
1prk smetanaa
1prk ranskankermaa
2dl tomusokeria
4 munaa 
1rkl sitruunamehua

* Vatkaa käsin tai koneella hiljalleen kaikki täytteen aineet keskenään tasaiseksi

* Kaada noin puolet täytteestä pohjan päälle
* Sivele seuraavaksi puolet (hieman lämpimästä) kinuskista pinnalle
* Kaada loput täytteet vuokaan ja koristele vielä pinta kinuskilla. 
* Paista 170 asteessa uunin alatasolla n. 1,5 tuntia. Jos pinta näyttää tummuvan liikaa, voit peittää sen foliolla.
* Kun kakku on kypsä, voit sammuttaa uunin (availematta luukkua liikaa) ja jättää kakun lämpöön vielä n. kahdeksi tunniksi. Näin vähennät pinnan halkeilua

* Tarjoile kakku kylmänä.


Koska juhlimme myös kolmekymppisiä koristeltiin
kakku tällä kertaa kynttilöin. Tuulesta johtuen sankarin
kynttilöiden puhaltaminen jäi vähäiseksi - ajatus
kuitenkin tärkein, eikö?


PALJON ONNEA LARA!!! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti