torstai 31. heinäkuuta 2014

Mustikka-rahkapiirakka

Isä ja tytär kokkaa - blogini vieraaksi pääsi tällä kertaa rakas mieheni ja tyttäreni. Muu perhe on saanut nauttia lomailusta koko heinäkuun, kun itse olen "raatanut" töissä. Olen saanut monet kerrat nauttia hyvästä ruuasta tullessani töistä kotiin. Erään raskaan iltavuoron jälkeen tullessani kotiin olivat isä ja tytär leiponeet aivan taivaallisen hyvää mustikka-rahkapiirakkaa. Ohjeen olivat bloganneet Dansukkerin sivuilta. Tämän piirakan kruunaa ihanan raikas lime, tämä menee kyllä kirkkaasti parhaimpien piirakoiden kastiin. Olivat tietysti itse käyneet poimimassa mustikat - mustikkametsällä mukana oli myös pieni pojan viiriäisemme. 



Pohja
150 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria 
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota rasva yhdessä sokerin kanssa. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa pikaisesti taikinan joukkoon. Painele taikina halkaisijaltaan 24 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 200-asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla noin kymmenen minuuttia.

Täyte
200 g maitorahkaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1–2 tl hyvin pestyn sitruunan kuoriraastetta
1 muna
Pinnalle
mustikoita

Sekoita täytteen ainekset vispilällä ja kaada esipaistetun piiraspohjan päälle. Ripottele pinnalle mustikat. Jatka kypsennystä 175-asteisen uunin keskiritilätasolla 20–30 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut hieman väriä. Jäähdytä ja nauti!

Vinkki!
Voit halutessasi tuplata annoksen ja valmistaa sen leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.




Kiitos Pinja ja Kalle!!! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti