sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Joulun tuntua

Työkaverini tilasi kakun entiseen työpaikkaansa. Sain täydet vapaudet kakun toteutukseen. Koska joulu lähestyy ja nyt on pikkujoulujen kulta-aikaa halusin tehdä kakkuun joulun tuntua kimmellyksineen. Väliin en hakenut niinkään jouluisia makuja vaan tein raikkaan mustikkamoussen sekä aavistuksen appelsiinilta maistuvan valkosuklaamoussen. Kakkua viedessäni tajusin siitä puuttuvan jotain, koettakaahan arvata mitä... ;) 



Vaaleakääretorttupohja (GL)

4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta


* Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
* Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.
* Kaada uunipellille leivinpaperin päälle.
* Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min.
* Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti – muuten se tarttuu pohjaan kiinni.

-> kääretorttupojia tehty kolme.



Mustikkatäyte

2dl kermaa
200g sitruuna tuorejuustoa
250g rahkaa
3dl mustikoita
1/2 dl sokeria
2tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2rkl vettä
*Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kerman joukkoon tuorejuusto, rahka ja sokerit. Sekoita hyvin.
* Soseuta tuoreet tai pakastemustikat (pakastemustikoita kannattaa sulattaa ennen soseuttamista).  
* Kuumenna vesi ja lisää liivatelehdet yksitellen veteen, sekoita - lisää liivateseos mustikkatäytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
* Täytteen kannattaa antaa hyytyä hetki ennen kakun väliin laittoa.

Appelsiininen valkosuklaatäyte

200g Appelsiini tuorejuustoa
2½ dl Flora Vanillaa
100g valkosuklaata
½ dl sokeria
2 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
2 rkl vettä

* Sulata valkosuklaa. 
* Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. 
* Vaahdota vaniljavaahto. 
* Lisää tuorejuuston sekaan sokeri ja jäähtynyt valkosuklaa. 
* Sulata liivatelehdet sitruuna-vesiseokseen. 
* Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston sekaan. Sekoita massa tasaiseksi.  
* Lisää lopuksi tuorejuustoseos vaniljavaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Päällä olevan sokerimassan alle on laitettu kreemi estämään kosteutta, koska kakku on jääkaapissa valmiina vielä yön yli ennen tarjoilua. 


Sokerikreemi (Ohje Kinuskikissa)

(yhden halkaisijaltaan 24 cm kokoisen kakun kuorruttamiseen)

125 g margariinia
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä


* Pehmennä margariini sähkövatkaimella notkeaksi. 
* Lisää vaniljasokeri. 
* Sekoita tomusokeri margariinin joukkoon vähin erin samalla vatkaten. 
* Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa. 
* Mikäli kreemi tuntuu liian paksulta ja levittäminen kakun pinnalle on hankalaa, voit notkistaa kreemin lämmittämällä sitä varovaisesti mikrossa miedolla lämmöllä.
Koristeet sokerimassaa.

Päällinen sokerimassaa, pursotukset kermaa, osa värjätty punaisella pastavärillä.









2 kommenttia:

  1. Hieno kakku ja tuo kakun muoto! Itse olen ajatellut useasti tehdä ovaalin muotoisen, mutta ei löydy oikeanlaista kuljetuslaatikkoa... Jäi nyt oikein vaivaamaan, mitä siitä kakusta puuttui?

    Sinulle on muuten haaste blogissani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ja blogihaasteesta ;)
      Ovaalin muotoinen kakku on aika kiva...laatikkoa on varmasti vaikea löytää...tämä kakku vietiin perille suoraan tarjoilualustalla. :)
      No eipä unohduksessa ole kyse kuin ihan vaan pikku juusta eli koristeeksi piti laittaa vielä pieniä punaisia kuulia...olisivat olleet ns. piste iin päälle...mutta toimi koristelu noinkin. :)

      Poista