Sain tilauksen kakusta, jonka aiheena oli jokkis - ok, olen kyllä kuullut puhuttavan tästä ja tiedän sen liittyvän autoihin :) Onneksi googleen voi luottaa lähes aina. Kakkuun siis toivottiin jotenkin toteutettuna tämä perheen pojan harrastus eli jokkis sekä auton merkki eli Ford. Auton piti olla sininen ja sainkin kuvan autosta, jonka avulla yritin saada siitä edes hieman jokkisauton näköisen. Nuo autot kun eivät ole niitä meikäläisen juttuja niin hieman jännitti kakun tekeminen. Sain kuitenkin hetimiten idean kakun toteutukseen. Loppu viikosti tehdyt macaronitkin pääsivät koristamaan kakkua ja osaan niistä maalasin valkosuklaalla F-kirjaimen kuvastamaan Fordia. Tämän kakun koristelun jälkeen ei tarvitse miettiä mennäkkö salille vaiko ei...sen verran hiki virtasi ja kädet huusi hoosiannaa, kun yritin kaulita sokerimassaa ohueksi ja sopivan kokoiseksi kakun päälystämiseen. En ole aikaisemmin käyttänyt tämän merkkistä massaa ja paketissa vielä sanotaan sen olevan helposti muotoiltavaa. Noh, pääasia kai on, että sain massan kakun päälle vaikka en niin ohueksi mitä yleensä. Kokeilin sokerimassan alle myös ensimmästä kertaa kreemiä, joka estää kosteutta.
Ensimmäistä kertaa sain kuulla, että tekeleeni pääsi ehkäpä aitiopaikalle säilytykseen. Nimittäin tämä auto pääsi lasivitriiniin pokaalin viereen, joka on voitettu kyseisellä autolla!!! Auto ja voitto on selvästi pojalle tärkeä muisto, mutta yhtä tärkeää on minulle saada tämä kunnia omasta käsityöstä. Kiitos siis tästä, mikään ei lämmitä mieltä enempää kuin juuri tällaisen palautteen saaminen. Aivan huippua...
Gluteeniton kakkupohja
8 munaa
3 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 45 minuuttia.
Maitosuklaatäyte
2 ½ dl Flora Vispiä
1 pss. valmista suklaamoussejauhetta (Blå Band)
100 g rahkaa
100 g maitosuklaata (Brunberg)
* Vatkaa kerma ja suklaamoussejauhe vaahdoksi.
* Vatkaa kerma ja suklaamoussejauhe vaahdoksi.
* Sekoita joukkoon vaniljarahkavalmiste.
* Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä.
* Lisää vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
* Levitä kostutetun pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin.
Mangotäyte
2 ½ dl Flora Vispiä
1 pss. valmista mango-passionmoussejauhetta (Blå Band)
200g Mangotuorejuustoa
1 tlk Säilykemangoa
½ Sitruuna
2 tl Sokeria
* Vatkaa kerma ja mango-passionmousse vaahdoksi.
* Sekoita joukkoon tuorejuusto.
* Soseuta mangot ja lisää vaahtoon.
* Lisää sitruunamehu ja sokeri, sekoita tasaiseksi.
* Levitä kostutetun pohjan päälle ja laita jähmettymään jääkaappiin.Sokerikreemi (Ohje Kinuskikissa)
(yhden halkaisijaltaan 24 cm kokoisen kakun kuorruttamiseen)
125 g margariinia
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä
* Pehmennä margariini sähkövatkaimella notkeaksi.
* Lisää vaniljasokeri.
* Sekoita tomusokeri margariinin joukkoon vähin erin samalla vatkaten.
* Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa.
* Mikäli kreemi tuntuu liian paksulta ja levittäminen kakun pinnalle on hankalaa, voit notkistaa kreemin lämmittämällä sitä varovaisesti mikrossa miedolla lämmöllä.
** Macaroneihin ohje kohdassa macaronit**
Päällinen ja koristeet sokerimassaa. "Hiekka" keksinmurua. |
Macaronit olisivat saaneet olla sinisempiä, mutta eikös kaikki pojat diggaa vaaleansinisestä, ikään katsomatta :) |
VAUHDIKASTA SYNTYMÄPÄIVÄÄ
MARKUS!!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti