Tällä ohjeella tulee siis pellillinen taivaallisen hyvää mustikka murupiirakkaa. Mikäli haluat kuitenkin tehdä piirakan vuokaan löytyy siitä ohje hieman alempaa niiden kuvian kera :)
Muruseos:
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa
* Sekoita muruseoksen kuivat aineet keskenään
* Lisää lopuksi voisula
* Jaa seos kahteen kulhoon - käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan ja jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi
Pohjataikina:
N. 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää tai maitoa
1 kananmuna
* Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna - sekoita tasaiseksi
* Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille
Täyte:
n 1l mustikoita
500 g rahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
* Ripottele pohjataikinan päälle n. litra mustikoita
* Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään
* Kaada seos mustikoiden päälle
Pinnalle:
N. 1/3 muruseoksesta
* Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista 175 asteessa n. 45 minuuttia.
** Anna piirakan hieman jäähtyä ja tarjoile esim. vaniljajäätelön kanssa**
Aurinkoisen sunnuntain kunniaksi oli pakko leipoa kotonakin tätä taivaallisen hyvää mustikkapiirakkaa. Tällä kertaa tosin tein piirakan vuokaan.
Ohje piirakkavuokaan tehtynä:
Muruseos:
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
125 g voisulaa
* Sekoita muruseoksen kuivat aineet keskenään
* Lisää lopuksi voisula
* Jaa seos kahteen kulhoon - käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan ja jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi
Pohjataikina:
N. 2/3 muruseoksesta
1 dl piimää tai maitoa
½ kananmuna (rikoin kananmunan rakenteen ja jätin osan laittamatta, tuskimpa sillä paljon on merkitystä lopputulokseen vaikka kokonaisenkin kananmunan laittaa)
* Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna - sekoita tasaiseksi
* Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille
Täyte:
n. 500 g mustikoita
250 g rahkaa
1 dl sokeria
1 kananmunaa
1,5 tl vaniljasokeria
* Ripottele pohjataikinan päälle n. 500g mustikoita
* Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään
* Kaada seos mustikoiden päälle
Pinnalle:
N. 1/3 muruseoksesta
* Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista 175 asteessa n. 40 minuuttia.
** Anna piirakan hieman jäähtyä ja tarjoile esim. vaniljajäätelön kanssa**
Vaikuttaa herkulta. pitääpä kokeilla jos vielä löytyy mustikoita. :)
VastaaPoistaKyllä löytyy, isäntä kävi tänään hakemassa 10 litraa. :) Joten ei muutakuin mustikkametsään ja leipomaan. :D Tähän piirakkaan käy niin tuoreet kuin pakastetutkin mustikat.
Poista