sunnuntai 11. elokuuta 2013

Valkosuklaa-Mustikka juustokakku

Vietämme työporukalla joka kesä mökkiviikonlopun. Tällä kertaa halusin ilahduttaa mahtavia työkavereitani Valkosuklaa-Mustikka juustokakulla, jossa maistui myös hennosti appelsiini ja sitruuna. Valkosuklaatäytteen ohjeen kurkein Kermaruusun blogista, mutta valitsin tuorejuuston mauksi appelsiinin, joka sopi hienosti valkosuklaan kaveriksi. Mustikkatäytteen ohjeen löysin Helmiä & Unelmia blogista, tässäkin valitsin tuorejuuston mauksi sitruunan, joka antoi mustikalle hienon kirpeyden. 



Koristeena pensasmustikoita ja vadelmia.
Osaan mustikoista tehty huurteinen vaikutelma tomusokerilla.




Pohja
(Irtopohjavuoka, halkaisija 24cm)

200g Gluteenittomia Semper Kolakeksejä
100g voita

* Murusta keksit pieneksi muruksi esim. tehosekoittimella tai käsin
* Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi
* Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi - painele keksiseos tiiviisti vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään.


Mustikkatäyte
2dl kermaa
200g sitruuna tuorejuustoa
500g rahkaa
3dl mustikoita
1/2 dl sokeria
2tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
2rkl vettä
*Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kerman joukkoon tuorejuusto, rahka ja sokerit. Sekoita hyvin.
* Soseuta tuoreet tai pakastemustikat (pakastemustikoita kannattaa sulattaa ennen soseuttamista).  
* Kuumenna vesi ja lisää liivatelehdet yksitellen veteen, sekoita - lisää liivateseos mustikkatäytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
* Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle.
* Anna täytteen hyytyä ainakin 3 tuntia, mutta mielellään yön yli. 


Valkosuklaamousse:
(Irtopohjavuoka, halkaisija 26cm)

200g Appelsiini tuorejuustoa
2½ dl Flora Vanillaa
100g valkosuklaata
½ dl sokeria
5 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
2 rkl vettä

* Sulata valkosuklaa. 
* Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. 
* Vaahdota vaniljavaahto. 
Lisää tuorejuuston sekaan sokeri ja jäähtynyt valkosuklaa. 
* Sulata liivatelehdet sitruuna-vesiseokseen. 
* Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston sekaan. Sekoita massa tasaiseksi. 
* Lisää lopuksi vaniljavaahto. Kaada massa jäähtyneen kookosmuropohjan päälle. 
* Laita hyytymään kylmään ainakin kahdeksi tunniksi.


HUOM! Valkosuklaamousse on todella jämäkkää heti alkujaan, joten sitä oli hirmu hankala saada siististi mustikkatäytteen ympärille. 

Kakku on koottu siten, että pohja ja mustikkatäyte on tehty halkaisijaltaan 24cm irtopohjavuokaan - kun täyte jähmettynyt on se siirretty halkaisijaltaan 26cm irtopohjavuokaan ja mustikkatäytteen reunoille ja päälle kaadettu valkosuklaamousse. 
Kakun voi koota myös 26cm irtopohjavuokaan siten, että täytteet ovat päällekkäin. Tuolloin kuitenkin tee pohja kaksinkertaisena. 






KIITOS IHANILLE TYÖKAVEREILLE 
MUKAVASTA MÖKKIVIIKONLOPUSTA!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti