lauantai 13. heinäkuuta 2013

Designs valmistujaiskakku

Sain kunnian tehdä muotoilijaksi valmistuneen serkkuni valmistujaiskakun. Toiveena oli musta-valkoinen kakku, jonka täytteenä olisi dumlea ja salmiakkia ja koristeena logo, joka näkyy kaikissa Janin suunnittelemissa/tekemissä tuotteissa. Logon toteuttaminen hieman mietitytti, koska siinä on serkkuni nimikirjoitus, joka tulisi väärentää mahdollisimman hyvin...loppujen lopuksi se taisi olla helpoin osuus kakunteossa. :) Halusin kakkuun kuitenkin jotain muutakin koristetta, ensin ajattelin valko-mustia ruusuja, mutta jotenkin ne eivät kuvastaneet serkkuani lainkaan. Gerberat tuntuivat paremmilta. Koristeiden teossa ongelmalliseksi muodostui kuitenkin kesä ja ilmankosteus. Koristeet eivät tahtoneet kuivua millään. Onneksi koristeet kuitenkin säilyivät hienosti koko juhlan ajan. :) Aika nopeasti kakku kuitenkin hupeni parempiin suihin.




n. 30cm kakkuvuoka 

Gluteeniton kakkupohja 

8 munaa
3 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 45 minuuttia.




Dumle- ja salmiakkisuklaatäyte

5 dl vispikermaa
1 dl muscovado-sokeria
n. 450 g Dumle- ja salmiakkitäytesuklaata


* Vaahdota vispikerma. 
* Lisää joukkoon muscovado-sokeri. 
* Puolita vaahtoseos kahteen eri kulhoon.
* Leikkaa täytesuklaa pieniksi paloiksi ja sekoita toinen suklaa toiseen kermavaahtokulhoon ja toinen toiseen. 

Tein tämän kakun täytteet päivää ennen kakun tekoa (kaksi päivää ennen juhlapäivää) - näin ollen salmiakki ja toffee maistui täytteissä paremmin. 


Koristeet ja päällinen sokerimassaa,
teksti valkoisella pastavärillä.







ONNEA JANI!!!

6 kommenttia:

  1. On kyllä tosi hieno! -Tiia-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vaikka koristeet hieman tuotti sydämentykytyksiä niin hyvin ne kesti niin kauan ku itse kakkua oli jäljellä ;)

      Poista
  2. Ihan mieletön! Olet kyllä onnistunut todella hienosti kakun teossa, ja hienoa että kukat kesti loppuun saakka.
    Nyt on tosi haastava vuodenaika kosteuden takia mutta onneksi kaikki meni hyvin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näin jälkeenpäin mietin, että onneksi päädyin gerberoihin enkä niihin ruusuihin, ne eivät ehkäpä olis pysyny yhtä hyvin kasassa.

      Poista
  3. Aivan ihana ja tyylikäs luomus! :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos! Tämä on yksi omista suosikeistanikin!

    VastaaPoista