n. 30cm kakkuvuoka
Gluteeniton kakkupohja
8 munaa
3 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 45 minuuttia.
Dumle- ja salmiakkisuklaatäyte
5 dl vispikermaa
1 dl muscovado-sokeria
n. 450 g Dumle- ja salmiakkitäytesuklaata
* Vaahdota vispikerma.
* Lisää joukkoon muscovado-sokeri.
* Puolita vaahtoseos kahteen eri kulhoon.
* Leikkaa täytesuklaa pieniksi paloiksi ja sekoita toinen suklaa toiseen kermavaahtokulhoon ja toinen toiseen.
Tein tämän kakun täytteet päivää ennen kakun tekoa (kaksi päivää ennen juhlapäivää) - näin ollen salmiakki ja toffee maistui täytteissä paremmin.
Koristeet ja päällinen sokerimassaa, teksti valkoisella pastavärillä. |
ONNEA JANI!!!
On kyllä tosi hieno! -Tiia-
VastaaPoistaKiitos! Vaikka koristeet hieman tuotti sydämentykytyksiä niin hyvin ne kesti niin kauan ku itse kakkua oli jäljellä ;)
PoistaIhan mieletön! Olet kyllä onnistunut todella hienosti kakun teossa, ja hienoa että kukat kesti loppuun saakka.
VastaaPoistaNyt on tosi haastava vuodenaika kosteuden takia mutta onneksi kaikki meni hyvin. :)
Kiitos! Näin jälkeenpäin mietin, että onneksi päädyin gerberoihin enkä niihin ruusuihin, ne eivät ehkäpä olis pysyny yhtä hyvin kasassa.
PoistaAivan ihana ja tyylikäs luomus! :)
VastaaPoistaKiitos! Tämä on yksi omista suosikeistanikin!
VastaaPoista