Porkkanakakku:
4,5dl sokeria
2,5dl öljyä
4 kananmunaa
5dl vehnäjauhoja
½tl suolaa
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
1tl kanelia
5dl porkkanaraastetta
2,5dl öljyä
4 kananmunaa
5dl vehnäjauhoja
½tl suolaa
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
1tl kanelia
5dl porkkanaraastetta
* Vatkaa munia ja sokeria sähkövatkaimella hetken aikaa, lisää öljy ja jatka vatkaamista koko ajan. Mitä kuohkeampaa, sen parempi.
* Yhdistä jauhot keskenään ja lisää vähitellen taikinaan.
* Lisää porkkanaraaste viimeisenä, sekoita hyvin.
* Yhdistä jauhot keskenään ja lisää vähitellen taikinaan.
* Lisää porkkanaraaste viimeisenä, sekoita hyvin.
* Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille tai kakkuvuokaan tai lasagnevuokaan, millaisen lopputuloksen haluatkaan.
* Paista 175 asteessa 20-30min, sulje uuni ja anna paistua vielä 20min. Nosta jäähtymään ritilälle.
Kuorrute:
200g maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl pehmeää margariinia
1,5dl tomusokeria
1 tl raastettua appelsiinin kuorta
muutama tippa sitruunamehua
200g maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl pehmeää margariinia
1,5dl tomusokeria
1 tl raastettua appelsiinin kuorta
muutama tippa sitruunamehua
* Valmista kuorute sekoittamalla kaikki aineet keskenään tasaiseksi massaksi.
Popsien valmistus:
* Murenna kakkupohja kulhossa ja lisää kuorrute joukkoon. Sekoita hyvin.
* Pyörittele taikinasta palloja.
* Sulata Candy Meltsit (tai suklaa) kattilassa ja kaada mukiin.
* Kasta tikkarintikun toinen pää karkkisulaan ja työnnä porkkanakakkupalloon. Laita hetkeksi jääkaappiin, jotta karkkisula jämähtää ja pallo kiinnittyy tikkuun.
* Kasta pallot karkkisulaan ja koristele halutessasi välittömästi nonparelleilla.
Nää näyttää niiiiiin hyvältä!
VastaaPoistaKuola valuu leukaa pitkin. Slurps! :P
Kiitos...hyviä ne ovatkin. Täytyy myöntää, että kävin muutamaan otteeseen eilen illalla jääkaapilla ja mitäs muuta sieltä jäikään käteen, kuin porkkanakakku popsi ;) Suosittelen kokeilemaan, mutta varautumaan, että näitä tulee syötyä useampi vaikka ovatkin suht makeita ;)
PoistaTuon päällisen kanssa ei homma luistanu ihan niinku odotin. Sulatin candy meltsit kattilassa ja ne sulivatkin hyvin. Sitten kaadoin sen mukiin, mutta popseja ei voinut vain upottaa karkkisulaan, koska se oli sen verran paksua. Levitin karkkisulaa sitten lusikalla ja näin ollen lopputulos oli tuollainen "rösöinen"...ei kuitenkaan hullumman näköisiä noinkaan ja makuun se ei vaikuttanu yhtään ;)